Odloženo suđenje za demoliranje kluba u Beton hali

Odloženo suđenje za demoliranje kluba u Beton hali

Optuženi braniocem (foto: KRIK)

Sudija u postupku koji se vodi zbog demoliranja kluba „Komitet“ u Beton hali promenjena je po drugi put, zbog čega je današnje suđenje odloženo.

Piše: Milica Vojinović

Jedanaestorica optuženih da su u oktobru 2018. godine demolirali noćni klub „Komitet“ u Beogradu popunili su danas optuženičku klupu u najvećoj sudnici Prvog osnovnog suda Katanićevoj ulici u Beogradu.

Suđenje je, međutim, odloženo. Kako je rekla sudija Snežana Ivković, još nije pravosnažno rešenje kojim joj je dodeljen ovaj postupak. Ona je ipak iskoristila priliku da upozna optužene.

„Volela bih da ustanete kad vas prozovem da vidim ko je ko“, kazala je ona.

Nakon što se optuženi Aleksandar Vidojević zvani Rošavi predstavio sudiji, a potom i njegov advokat Jakša Peković koji je naveo da je sa njim i kolega advokat Vladimir Lučić, sudija se našalila:

„Vi mora da ste mnogo krivi kad imate dva advokata.“

Pre nego što je suđenje odložila za februar, Ivković je upozorila optužene da se pridržavaju pravila kućnog pritvora.

„Vidim da je bilo puno izlazaka van vremena kada možete da napuštate stan. Nemojte da se šalite sa tim stvarima“, kazala je i dodala da je spremna da im ponovo odredi pritvor ukoliko nastave da krše pravila.

Sudija Ivković zamenila je koleginicu Mirjanu Madić koja je sudila u ovom postupku.

Ovo nije, međutim, prva promena sudije na suđenju za demoliranje „Komiteta“. Sredinom prošle godine sudija Madić preuzela je predmet od koleginice Ljudmile Miljković koja je tada prešla da sudi u Višem sudu u Beogradu.

Podsetimo, jedanaestorici optuženih sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje lakih i teških telesnih povreda.

Oni su u oktobru prošle godine upali u klub maskirani fantomkama i kapuljačama, naoružani palicama i flašama, piše u optužnici. Predmete su prvo bacali ka ulazim vratima, a po ulasku su lomili i obarali stolove i stolice, kase i udarali goste.

Pojedini sa optuženičke klupe deo su ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Stanković je bio vođa Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ čiji su pripadnici , kako je KRIK otkrio, obezbeđivali noćne klubove u Beogradu, čuvali predstavnike fudbalskog kluba Partizan, prodavali drogu i učestvovali u tučama i pucnjavama.

Protiv jednog od optuženih – Aleksandra Vidojevića, vođeni su postupci za razbojništvo, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja. Kako je KRIK ranije otkrio, on je vlasnik firme za obezbeđenje koja je prethodno pripadala devojci ubijenog Stankovića.

U javnosti je poznat i po tome što je viđen u društvu Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na fotografiji koja je izašla u javnost 2018. vidi se kako zajedno navijaju na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

U njihovom društvu tada se našao još jedan član Stankovićeve ekipe Boris Karapandžić koji je takođe optužen za demoliranje kluba „Komitet“. Karapandžić je ranije osuđivan za trgovinu drogom, nezakonito posedovanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja.

Comments are closed.