Odloženo suđenje za Beton halu

Optuženi sa advokatom (foto: krik arhiva)

Suđenje optuženima za demoliranje kluba „Komitet“ u Beton hali u Beogradu danas je odloženo pošto su izostala dvojica okrivljenih i jedan branilac.

Piše: Bojana Pavlović

Poslednje suđenje u ovom postupku održano je u aprilu pošto je promenjena sudija. Jedanaestorici optuženih ubuduće će sudiće Mirjana Madić.

Ona je odložila suđenje pošto je ustanovila da se nisu pojavila dvojica okrivljenih i jedan branilac.

Optuženi Filip Gojković nije došao jer je danas uhapšen, objasnili su optuženi i branioci, međutim, nisu naveli zbog čega. U sudnici se nije pojavio ni optuženi Inel Čantrić, a sudija je rekla da nije sigurno da mu je uručen poziv. Izostao je i advokat Nikola Ristović koji u postupku brani nekoliko optuženih.

Podsetimo, na optuženičkoj klupi su Miloš Hrkman, Marko Čičković, Predrag Košprdić, Aleksandar Vidojević, Stefan Bjelivuk, Marko Milosavljević, Mladen Vučetić, Milan Jezdimirović, Boris Karapandžić, Inel Čantrić i Filip Gojković. Na teret im se stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje lakših i teških telesnih povreda.

Napad na klub „Komitet“ u Beton hali dogodio se početkom oktobra prošle godine. Nakon što su se prethodno organizovali, optuženi su iz kluba „Gotik“ koji je u neposrednoj blizini krenuli ka „Komitetu“ noseći metalne šipke i palice, čaše i flaše, navodi tužilaštvo. Maskirani fantomkama, sa kapuljačama ili duksevima navučenim preko lica prišli su klubu i počeli da bacaju predmete ka ulazim vratima. Po ulasku, počeli su da lome i obaraju stolove i stolice, kase i da udaraju goste, piše u optužnici.

Na snimku sigurnosnih kamera koji je objavio KRIK sa parkinga ispred „Komiteta“ vidi se kako tridesetak mladića sa kapuljačama dolazi u klub.

Neki od optuženih deo su ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe, kako pokazuje dokumentacija koju je prikupio KRIK, obezbeđivali su noćne klubove u glavnom gradu, čuvali predstavnike fudbalskog kluba Partizan, prodavali drogu i učestvovali u tučama i pucnjavama.

Aleksandar Vidojević Aca Rošavi preuzeo je vođenje tribine nakon uhapšen Veljko Belivuk, Stankovićev blizak prijatelj i saradnik. Novinari KRIK-a otkrili su i da je Vidojević u maju prošle godine postao vlasnik firme za privatno obezbeđenje, koja je pre toga bila u vlasništvu Stankovićeve devojke.

Karapandžić je bio navijač Crvene zvezde da bi se kasnije priključio „Janjičarima“. Osuđivan je za trgovinu drogom, nezakonito posedovanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića.

Vidojević i Karapandžić snimljeni su prošlog leta u Rusiji kako na tribini na svetskom prvenstvu u fudbalu navijaju sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Detaljnije pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Comments are closed.