Odloženo suđenje u slučaju „Durmitor“

Odloženo suđenje u slučaju „Durmitor“

Mitar Muratović sa advokaticom (foto: KRIK)

Policajac Branislav Pandur koji je vodio akciju hapšenja u beogradskom restoranu „Durmitor“ kada je uhapšena grupa mladića, navodnih članova škaljarskog klana, nije se danas pojavio na sudu. Pandur je trebalo da svedoči u postupku protiv Mitra Muratovića i Miloša Nilovića zbog nedozvoljenog nošenja dva pištolja pronađenih tom prilikom.

Piše: Jelena Radivojević

Da bi se razrešile nepodudarnosti u vezi sa tim gde su nađeni pištolji zbog kojih se sudi Niloviću i Muratoviću, sud je ponovo pozvao policajca Pandura da svedoči.

Pandur je ranije na suđenju ispričao da je jedan pištolj bio u torbici na stolu, a drugi na zemlji pored optuženog Nilovića, dok su optuženi tvrdili drugačije. 

Muratović je rekao da su oba pištolja bila u torbici, ali na stolici pored njega. Nilović je ispričao da su policajci pomerili jedan od pištolja što se, kako je tvrdio, vidi na snimku hapšenja.

Sudija Ivana Ramić je zbog toga odlučila da se u sudnici pregleda pomenuti snimak. Pošto je on potvrdio Nilovićevu priču, tužiteljka Leposava Vujanović Porubović zatražila je da se ponovo ispita policajac koji je vodio akciju hapšenja.

On se danas nije pojavio, pa je suđenje odloženo za kraj aprila.

Muratović i Nilović optuženi su da su bez dozvole nosili dva pištolja pronađena kod njih prilikom hapšenja u „Durmitoru“ u junu 2017. 

Muratoviću se stavlja na teret da je nosio oba pištolja, dok su jedan Nilović i on nosili naizmenično. Muratović je preuzeo na sebe krivicu za oba i ispričao da je oružje pronašao i planirao da preda policiji upravo na dan hapšenja. Kako je rekao, bio je gladan pa je odlučio da prvo ode na ručak u restoran „Durmitor“ gde je uhapšen. U „Durmitoru“ su se, prema Muratovićevim rečima, okupili da proslave zaposlenje prijatelja.

Pandur je, međutim, ranije na suđenju ispričao da je policija imala dojavu se grupa mladića sastaje i da nešto smera, zbog čega su odlučili da upadnu u „Durmitor“ i uhapse ih.

Tada je privedeno 10 osoba, a policija ih je označila kao članove škaljarskog kriminalnog klana. Ovaj klan je poreklom iz Kotora u Crnoj Gori, a proteklih godina bukti rat između škaljaraskog i suparničkog kavačkog klana, u koji su se uključile i druge kriminalne grupe.

Sa njima je bio optužen i Ilija Zec, ali je sklopio sporazum sa tužilaštvom i dobio uslovnu kaznu od tri godine.

Pročitajte sve vesti o slučaju „Durmitor“

Comments are closed.