Odloženo suđenje u slučaju „Durmitor“, jedan od optuženih ponovo uhapšen

Odloženo suđenje u slučaju „Durmitor“, jedan od optuženih ponovo uhapšen

Foto: KRIK

Današnje suđenje dvojici uhapšenih u beogradskom restoranu „Durmitor“, koji se terete za nedozvoljeno posedovanje oružja, odloženo je jer je optuženi Miloš Nilović pre dva dana uhapšen i zadržan u policijskoj stanici.

Piše: Milica Vojinović

Nilovićev advokat Vojislav Babić rekao je danas da je njegov branjenik uhapšen u sredu i zadržan po rešenju Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, pa se danas na optuženičkoj klupi našao samo Mitar Muratović, koji je doveden iz pritvora.

Advokat nije rekao zbog čega je Nilović uhapšen, ali je kazao da je sramotno to što se njegovom branjeniku dogodilo.

„Tu nema krivičnog dela“, naveo je Babić i rekao da smatra da protiv Nilovića neće biti podneta krivična prijava.

Sudija Ivana Ramić, koja je po novom rasporedu preuzela ovaj postupak zbog čega on treba da počne ispočetka, sledeće ročište zakazala je za početak marta, uprkos negodovanju advokata koji su naveli da se bliži dve godine od kako je optuženi Muratović u pritvoru.

Nilović i Muratović uhapšeni su sa još osam osoba u junu 2017. godine u beogradskom restoranu „Durmitor“. Uhapšene u „Durmitoru“ policija je označila kao članove škaljarskog kriminalnog klana.

Tužilaštvo je optužnicu podiglo protiv trojice – Nilovića, Muratovića i Ilije Zeca koji je na početku suđenja sklopio sporazum sa tužilaštvom i dobio uslovnu kaznu od tri godine zbog nedozvoljenog posedovanja municije.

Preostaloj dvojici sudi se zbog dva pištolja za koja nisu imali dozvolu – kako tvrdi tužilaštvo, jedan su nosili naizmenično, dok je drugi nosio samo Muratović.

Pištolj koji su obojica nosili, prema optužnici, bio je napunjen sa 14 metaka i sa njega je bio obrisan serijski broj.

Muratović je preuzeo krivicu za oba pištolja, rekavši, međutim, da ih je slučajno pronašao blizu „Parking servisa“ kod Brankovog mosta i planirao da ih odnese u policijsku stanicu baš tog dana kada je uhapšen.

To nije uradio pre nego što je došao u restoran „Durmitor“ na Novom Beogradu jer je, kako je rekao, bio gladan pa je odlučio da to učini posle ručka.

U „Durmitoru“ su se, prema Muratovićevim rečima, okupili zbog proslave povodom zaposlenja njihovog prijatelja Mališe Vućića.

Vućić nije optužen u ovom postupku, ali je na jednom od prethodnih ročišta veštakinja otkrila da je došlo do propusta u istrazi i da je naknadno na zaplenjenom oružju pronađen i njegov DNK.

Tužiteljka Leposava Vujanović Porubović je nakon ovog saznanja predložila novo veštačenje da bi se otklonile nejasnoće. Zbog nekoliko odlaganja suđenja, novo veštačenje još nije predstavljeno na sudu.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *