Odloženo suđenje supruzi Šarićevog saradnika

Odloženo suđenje supruzi Šarićevog saradnika

Draginja Bajić (foto: KRIK)

Zbog izostanka dvojice optuženih današnje suđenje Draginji Bajić, supruzi jednog od saradnika narko-bosa Darka Šarića, odloženo je za mart. Draginji Bajić i četvorici optuženih sudi se za pranje novca koji je njen suprug zaradio međunarodnim švercom kokaina.

Piše: Milica Vojinović

Umesto optuženih Nemanje Đokića i Nebojše Obradovića sudiji su se na početku ročišta javile njihove advokatice i rekle da oni nisu mogli da dođu u sud zbog zdravstvenih problema.

S obzirom da je danas trebalo da se iznose dokazi protiv Đokića, tužilac je ocenio da nema uslova da se suđenje održi, sa čim se saglasila predsedavajuća sudija Vera Vukotić i nastavak suđenja zakazala za sredinu marta.

Podsetimo, u ovom postupku sudi se Draginji Bajić, Nemanji Obradoviću, Željku Papiću, Nebojši Đokiću i fudbalskom menadžeru Zoranu Njegušu zbog sumnje da su prali novac Šarićevog saradnika Vitomira Bajića. Ovaj novac stečen je švercom kokaina, tvrdi tužilaštvo.

Draginja Bajić sumnjiči se da je oprala oko 240.000 evra tako što je ovim novcem kupila stan na Novom Beogradu. Vlasništvo nad njim kasnije je prebacila na jednog od optuženih i tako sakrila da je pravi vlasnik bio njen suprug.

Vitomir Bajić uhapšen je u Crnoj Gori kao Šarićev saradnik 2010. i to u operaciji „Loptice“ organizovanoj kako bi se razbio Šarićev klan. Pošto su ga italijanski organi sumnjičili da je bio deo grupe koja je švercovala drogu u Italiji izručen je ovoj zemlji.

Nije dočekao presudu pošto je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru Komo. Zvanična istraga je pokazala da je izvršio samoubistvo.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.