Odloženo suđenje policajki bliskoj ubijenom članu kavačkog klana

Odloženo suđenje policajki bliskoj ubijenom članu kavačkog klana

Marija Nikolić sa advokatom (foto: KRIK)

Suđenje policajki Mariji Nikolić koja je bila u kolima sa Davorinom Baltićem, jednim od članova kavačkog kada je ubijen, danas je odloženo pošto je promenjen sudija. Policajki se sudi jer je nakon ubistva bacila Baltićev pištolj.

Piše: Bojana Pavlović

Umesto sudije Vladana Ivankovića u postupku će ubuduće suditi Zoran Božović. Božović je danas istakao da je tek dobio predmet i da nije stigao da ga pročita i upozna se sa pojedinostima, pa je suđenje odložio za oktobar.

Branilac optužene policajke Denis Bećirić istakao je da, iako je bilo predviđeno, veštačenje psihičkog stanja okrivljene još nije obavljeno. Odbrana je zatražila da se obavi veštačenje ističući da Nikolić usled šoka nije bila svesna svojih postupaka.

Baltić je ubijen početkom januara prošle godine dok je kolima ulazio u garažu u Ulici internacionalnih brigada na Vračaru. Dvojica napadača ispalila su na automobil više hitaca, a Baltić je preminuo na licu mesta.

U trenutku ubistva sa njim je u kolima bila i Nikolić koja je tada bila na dužnosti. Ona je na suđenju ispričala da joj je Baltić bio kum i da nije znala da se bavio „bilo čime sa druge strane zakona“. Kada je začula pucnje, u prvi mah je pomislila da su petarde, a shvatila je da neko puca na njih tek kada joj je Baltić rekao da mu doda pištolj iz pregrade u suvozačevim vratima.

„Oni su pucali na nas neko vreme. Onda je sve prestalo. Kum nije mrdao“, rekla je Nikolić.

Ona je pištolj potom iznela iz garaže i bacila u kontejner u susednoj ulici. Bila je najpre sumnjičena za ometanje pravde, međutim, kasnije je optužena za nedozvoljeno nošenje oružja.

Davorin Baltić je u policijskoj dokumentaciji bio obeležen kako jedan od istaknutijih članova kavačkog klana iz mesta Kavači u Kotoru. Grupa se bavi iznudama, zelenašenjem, ali i švercom droge.

Kavčani su od 2014. u sukobu sa škaljarcima, kriminalnom grupom iz susednog mesta, zbog 200 kilograma kokaina koji je nestao u Španiji.

U obračun su se uključile i druge kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore koje su se priklonile jednom od dva klana, piše u izveštaju obaveštajne agencije čiju kopiju poseduje KRIK.

U međusobnim obračunima ubijeno je više osoba na obe strane, a detalje možete pogledati u „Crnoj knjizi“ – bazi kriminalnih ubistava.

Policija je još pre godinu dana saopštila da je rasvetlila Baltićevo ubistvo i raspisala međunarodnu poternicu za osumnjičenim, međutim, do danas nije saopštila njegov identitet.

Više pročitajte ovde.

Sve vesti sa suđenja policajki Nikolić pročitajte ovde.

Comments are closed.