Odloženo suđenje za ubistvo u „Nani“

Aleksandar Savković (foto: fejsbuk)

Nastavak suđenja za ubistvo Aleksandra Savkovića u beogradskom klubu „Nana“ odložen je za kraj maja jer se danas nije pojavio svedok Adi Isenović. Njegovo svedočenje je bitno jer učestvovao u događajima iz noći ubistva, a tom prilikom je i ranjen.

Piše: Jelena Radivojević

Sudija Marina Anđelković rekla je da je juče pozvala telefonom punomoćnika oštećenog Isenovića, advokata Ognjena Radića, koji joj je saopštio da je Isenović na lečenju u inostranstvu, ali da će se sigurno pojaviti na suđenju koje je zakazano za maj.

Sudija je uz saglasnost advokata i tužiteljke odložila današnje suđenje kako bi se prvo saslušao Isenović koji je, kako je rekla, najvažniji svedok.

„Pošto je Isenović direktni učesnik i očevidac događaja, on bi trebalo prvo da bude ispitan radi koncentracije dokaza i poštovanja procedura“, rekla je sudija.

Isenovića je te noći u stomak ranio optuženi Nedeljko Grbović, obezbeđenje kluba, koji je kasnije usmrtio Savkovića.

Kako je Grbović ranije ispričao u svojoj odbrani, kobne noći je prvi problem imao sa Savkovićevim prijateljem Adijem Isenovićem. Isenović je, prema njegovim rečima, bio u toaletu kada je počela rasprava između Savkovićevog društva i navijača Crvene Zvezde za susednim stolom, a kada je izašao vikao je: „Pobiću vas sve, j*baću vam mater“.

Grbović je ispričao da je ispred „Nane“ pokušavao da smiri Isenovića, ali da je dobio nekoliko udaraca u vrat i leđa i da ga je posle toga pustio. Isenović se, međutim, posle desetak minuta vratio i počeo da mu preti.

„Osetio sam se bespomoćno. Već sam mogao da vidim kako mi lomi glavu i kako me prebija. Kada je bio na oko dva metra od mene, izvadio sam pištolj. Tog momenta sam se upišao u gaće“, ispričao je ranije Grbović.

Rekao je da je ispalio samo jedan metak i da je, tek nakon što je upucao Isenovića, shvatio šta je uradio i da je počeo da se trese.

Suđenje će se nastaviti u maju, kada će osim Isenovića biti saslušani i drugi svedoci koji su te večeri bili u klubu „Nana“.

Savković je ubijen u decembru 2017. godine. Bio je član navijačke grupe „Junajted fors“, fudbalskog kluba Rad. Fotografije sa društvenih mreža pokazuju da je bio i deo ekipe Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, osuđivanog narko-dilera i vođe grupe navijača „Janjičari“ koji je ubijen u centru Beograda u oktobru 2016. godine.

Dokumentacija koju poseduje KRIK pokazuje da je Savković sa članovima Stankovićeve ekipe Veljkom Belivukom, Borisom Karapandžićem i još dve osobe učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ na Karaburmi decembra 2013. u vlasništvu Aleksandra Vavića.

Vavić je bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“ koja je godinama bila glavna na južnoj tribini. Razbijanje lokala desilo se u periodu kada je grupa „Janjičari“ predvođena Stankovićem preuzela primat na tribini.

Zbog razbijanja „Holivuda“ Savković je u aprilu 2016. osuđen na godinu dana zatvora. Iza njega su u tom trenutku već bile presude za različita krivična dela – razbojništvo, nanošenje teških telesnih povreda, prodaju droge i ometanje pravde zbog pretnji sudiji izrečenih na suđenju.

Pročitajte sve vesti u vezi sa ovim slučajem

Comments are closed.