Odloženo suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Odloženo suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Advokat Slobodana Šaranovića na današnjem suđenju za ubistvo Nikole Bojovića zatražio je da se razdvoji postupak prema Šaranoviću dok iz Crne Gore ne stigne potvrda o njegovoj smrti. Suđenje je odloženo za april.

Piše: Bojana Pavlović

„Kao što vam je poznato iz medija, Slobodan Šaranović je ubijen pre nekoliko dana. U publici je njegova supruga koja još nije uspela da pribavi izvod iz knjige umrlih. Žao mi je što odbrana nije uspela da dokaže njegovu nevinost u ovom postupku“, rekao je Šaranovićev advokat Ivan Bajazit i zatražio razdvajanje postupka dok se iz Crne Gore ne pribavi zvanični dokument o njegovoj smrti.

Sud je, međutim, rešio da suđenje odloži iz drugog razloga – da bi advokatica optuženog Saše Cvetanovića, koja mu je po službenoj dužnosti dodeljena prošle nedelje, imala vremena da se upozna sa slučajem i dokazima.

Šaranović je ubijen ispred svoje kuće u Budvi pre nedelju dana. Njemu se na teret stavljalo da je naručio ubistvo Nikole Bojovića iz osvete zbog ubistva njegovog brata Branislava Šaranovića 2009. godine.

U optužnici piše da je Šaranović, verujući da je za smrt njegovog brata odgovoran Luka Bojović  angažovao Ratka Koljenšića i Sašu Cvetanovića da ubiju Lukinog brata Nikolu. Šaranović im je za to navodno platio svakom po 30.000 evra.

Šaranoviću se sudilo u odsustvu jer se protiv njega u Crnoj Gori istovremeno vodio postupak što je sprečavalo da bude izručen Srbiji. On je u decembru prošle godine pušten iz pritvora u Crnoj Gori.

Jedan od optuženih koji je priznao da je bio član Šaranovićeve grupe ispričao je na sudu da je posle Bojovićevog ubistva nastao haos i da su strepeli od odmazde.

„Sve je bilo normalno, ali je postalo nenormalno kad je Sloba naručio ubistvo Nikole Bojovića. Tad je ludilo počelo“, ispričao je optuženi.

Više o tome kako je delovao Šaranovićev klan pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.