Odloženo suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Odloženo suđenje za ubistvo Nikole Bojovića

Ubijeni Nikola Bojović

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića danas je odloženo jer se u sudnici nije pojavio branilac jednog od optuženih.

Piše: Bojana Pavlović

Advokat Sava Malešević, koji u postupku brani Miloša Vojnovića, izostao je iz zdravstvenih razloga, a kako je poručio, nije uspeo da obezbedi zamenu za današnje suđenje. Nije se pojavilo ni četvoro svedoka koji je trebalo da daju iskaz, pa je suđenje odloženo. Sutra je predviđeno svedočenje sudskih veštaka Marije Đurić Cvejić i Zorana Stankovića.

Delibašić: Snimak sam dobio od novinarke
Delibašić je zatražio da se kao dokaz pregleda i snimak sa mesta ubistva Vidakovića. On je rekao da bi voleo da pogleda snimak pre nego što bude pušten tokom suđenja jer ga je gledao dok je bio na slobodi. Na pitanje suda kako je nabavio snimak, Delibašić je rekao da ga je nabavio u Crnoj Gori i to od jedne novinarke, ali nije siguran da li je ona radila za „Dan“ ili „Vijesti“. Podsetimo, iako je kao član grupe obuhvaćen ovom optužnicom, Delibašić nije optužen za ubistvo Bojovića, već da je naručio ubistvo Vidakovića.

Sudija Vladimir Duruz obavestio je članove porodice ubijenih da će biti pregledani i video snimci sa mesta događaja i da u skladu s tim odluče da li žele da prisustvuju suđenju ili ne.

Nikola Bojović, brat kriminalca Luke Bojovića, ubijen je krajem aprila 2013. Za ubistvo je optužen klan nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića. Šaranović je ubistvo naručio iz osvete verujući da je Luka Bojović odgovoran za ubistvo njegovog brata Branislava 2009.

Osim za ubistvo Bojovića, grupa je optužena i za ubistvo Miloša Vidakovića i pripremu još četiri likvidacije. Tužilaštvo je optužnicu sastavilo na osnovu iskaza optuženog Miloša Vojnovića koji je detaljno objasnio kako je grupa funkcionisala.

On je na sudu ispričao da su saznali da je Luka Bojović angažovao nekoliko svojih saradnika da se sa njima obračunaju i da su isplanirali ubistva tih ljudi osećajući da su ugroženi.

Rekao je i da je u Budvu stigao da bi učestvovao u ovim likvidacijama, ali da mu je Miloš Delibašić koji je u dogovoru sa Šaranovićem upravljao kriminalnom grupom saopštio da je došlo do promene plana i poslao ga da ubije Miloša Vidakovića.

„Osećao sam grižu savesti. Poslat sam da uradim nešto za nekog ko nije moj drug, nije moj prijatelj. Mislim na Vidakovića koji čovek nema veze sa tim što je nastalo sa ubistvom Nikole. On nije imao veze sa klanom Luke Bojovića, niti je bio u tome“, rekao je Vojnović.

U optužnici se navodi da motivi za ubistvo Vidakovića nisu jasni, a Vojnović je spomenuo da je kasnije posumnjao da je bilo reči o zameni – čovek za čoveka, odnosno da je on trebalo da ubije Vidakovića, a druga osoba kasnije njihovu metu.

Detalje o ubistvima i planiranim likvidacijama za koja je optužen Šaranovićev klan pročitajte u priči: Šaranovićev klan: pljačke, kidnapovanja i mafijaški rat

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Comments are closed.