Odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića odloženo je danas jer se na suđenju nije pojavio jedan od sudija.

Piše: Bojana Pavlović

Zbog sprečenosti u sudnici se nije pojavio član sudskog veća Zoran Ganić, pa je suđenje moralo da bude odloženo uprkos tome što su se pojavili svi učesnici u postupku. Predsednik veća sudija Zoran Đorđević rekao je da nije sigurno da li će Ganić nastaviti da sudi u ovim slučaju pošto bi trebalo da bude prebačen u novo odeljenje suda.

Novi branilac
Prvooptuženi Vladimir Đurović otkazao je na prošlom suđenju punomoćje svom advokatu zbog čega mu je sud dodelio branioca po službenoj dužnosti. Danas se na suđenju pojavio njegov novi izabrani advokat – Dragoslav Ognjanović. Ognjanović je inače branio kriminalca Luku Bojovića, zastupao njegovu porodicu na suđenju za ubistvo njegovog brata Nikole, a trenutno brani u slučaju „Havana“ u kom su optuženi bliski škaljarskom klanu.

Ovo je osmi put da je suđenje odloženo od kada je počelo u martu 2016. Održano je samo jedno u decembru prošle godine. 

Prvi put suđenju je prisustvovala i Nina Šobota koja je bila u kolima sa Dunjićem u trenutku ubistva i tom prilikom je ranjena. Ona je oštećena u ovom postupku i trebalo bi da da iskaz na sudu.

Dunjić je ubijen u maju 2014. u jutarnjim časovima dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“, a optužnica protiv devet osoba podignuta je u martu 2015.

Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Đurović je izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca, piše u optužnici. Pištolj je potom dao drugom optuženom koji ga je bacio u Dunav.

Đurović je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu. Na optuženičkoj klupi su Goran Knežević i Bojan Starovlah koji se terete da su mu pomogli da pobegne i sakrije, kao i Miloš Milosavljević i Vuk Musić optuženi da su uklonili opremu za video-nadzor. Musić je takođe u bekstvu.

Ostalih četvoro optuženih priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom, među njima i Zoran Vukić, brat bivšeg sekretara MUP-a Vanje Vukića.

Dunjić je inače imao bogatu kriminalnu prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Bio je blizak klanu ubijenog kriminalca Slobodan Šaranovića. U optužnici podignutoj protiv Šaranovićeve grupe spominje se da je Dunjić bio „tiper“ u nekoliko poslova – dojavljivao je koga treba oteti ili opljačkati.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za ubistvo Dunjića

Comments are closed.