Odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Odloženo suđenje za ubistvo Dunjića

Velibor Dunjić (foto: facebook)

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića danas je otkazano pošto nije došao nijedan od pozvanih svedoka.

Piše: Bojana Pavlović

Sudija Zoran Đorđević odložio je suđenje i naglasio tužiocu i braniocima da razmisle da li žele da ispituju sve svedoke pošto ih je predloženo dvadesetak, a do nekih nije moguće doći.

Prema njegovim rečima, čekanje na svedoke moglo bi dodatno da uspori postupak koji traje već tri godine. Ukoliko se oni ne pojave, moguće je da se na sudu pročita iskaz koji su dali u tužilaštvu.

Tužilac Saša Drecun predložio je da se suđenje ipak održi i da bude pregledan snimak sigurnosne kamere sa vojnog objekta nedaleko od splava „Džimis“ ispred kog je ubijen Dunjić, međutim, sudija je to odbio.

„Nije to tako jednostavno. Morali bismo sad da napravimo pauzu od sat, dva da se pripreme snimci i povežu monitori u sudnici“, rekao je sudija i naredno suđenje zakazao za kraj maja.

Suđenje za ubistvo Dunjića počelo je početkom 2016. godine – od tada je otkazano 11, a održano svega tri puta.

Optužnica

Dunjić je ubijen u maju 2014. rano ujutru dok je automobilom prilazio splavu „Džimis“. Sa njim u kolima bila je njegova devojka Nina Šobota koja je takođe pogođena. Ona je svedočila na prošlom suđenju kada je ispričala da je Dunjić tom prilikom uperio pištolj na napadača.

U martu 2015. podignuta je optužnica protiv devet osoba. Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, koji je u bekstvu, dok se ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Trenutno se sudi Goranu Kneževiću i Bojanu Starovlahu koji su optuženi da su mu pomogli Đuroviću da pobegne sa mesta ubistva, kao i Milošu Milosavljeviću i Vuku Musiću koji se terete da su uklonili opremu za video-nadzor.

Ostali optuženi Aleksandar Đuranović, koji je se otarasio pištolja, i Marko Gvozdenović, koji je uništio hard disk sa snimcima sigurnosnih kamera, priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom. Priznanje su potpisali i Jelena Krušedolac i Zoran Vukić, brat bivšeg sekretara MUP-a Vanje Vukića koji je te noći radio kao obezbeđenje – zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.