Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Beka

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Beka

Milan Beko (foto: N1)

Suđenje za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka odloženo je danas zbog zdravstvenih problema optužene Maje Adrovac.

Piše: Jelena Radivojević 

Advokat Dalibor Katančević zamolio je sud da odloži suđenje jer se njegova branjenica Adrovac ne oseća dobro, te nije u stanju da prati postupak i učestvuje u njemu.

Sa zahtevom advokata saglasan je bio i optuženi Aleksandar Zdravković koji se nalazi u pritvoru, pa je sudija Marina Anđelković odlučila da današnje ročište odloži.

Na Beka je pucano u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku.

Osam meseci posle napada uhapšena je Maja Adrovac. Na čaurama sa lica mesta policija je pronašla njen DNK. Ona je optužena za pomaganje Iako je tokom istrage bila označena kao direktni izvršilac, optužena je da je pomagala nepoznatoj osobi koja je pucala na Beka.

Adrovac je u prvom postupku oslobođena, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu u decembru prošle godine i naložio novo suđenje.

U međuvremenu, policija je uhapsila Aleksandra Zdravkovića, za koga se sumnja da je pucao na Beka, pa se njemu i Adrovac sudi po objedinjenoj optužnici.

Zdravković je bivši član zemunskog klana koji je 2003. bio optužen da je učestvao u otmici, ali je oslobođen u nedostatku dokaza.

Na prethodno održanom ročištu saslušan je veštak Dušan Keckarević sa Biološkog fakulteta koji je veštačio DNK pronađen na čaurama na licu mesta. On je ostao pri svom ranijem nalazu, dodavši da je sada sigurniji da je Adrovac bila u direktnom kontaktu sa mecima kojima je pucano na Beka.

„Vrlo je verovatno da je kontakt nastao tako što je sve bilo u istoj ruci“, kazao je tada Keckarević.

Postupak za pokušaj ubistva Beka je u novembru krenuo iznova po treći put, ovaj put zbog promene člana sudskog veća.

Sve vesti sa suđenja pročitajte ovde.

Comments are closed.