Odloženo suđenje uhapšenima u „Durmitoru“

Odloženo suđenje uhapšenima u „Durmitoru“

Foto: Printskrin MUP

Današnje suđenje Mitru Muratoviću i Milošu Niloviću, uhapšenima u beogradskom restoranu „Durmitor“, odloženo je zbog izostanka predsedavajućeg sudije Nebojše Kovačevića. Muratoviću i Niloviću sudi se zbog sumnje da su nedozvoljeno nosili dva pištolja.

Piše: Milica Vojinović

Sudija Kovačević bio je sprečen da dođe, saopštila je prisutnima njegova koleginica koja ga je danas zamenila i zakazala sledeće suđenje za januar.

Tada bi trebalo bi da budu ispitane veštakinje u vezi sa DNK tragovima pronađenim na pištoljima za koje tužilaštvo tvrdi da su pripadali Muratoviću i Niloviću.

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. On je bio vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenično nosili on i Nilović, navodi se u optužnici. Tužilaštvo ovo tvrdi na osnovu pronađenog DNK tragova na oružju.

Na jednom od prethodnih suđenja, međutim, veštakinja je otkrila da je tokom veštačenja došlo do propusta i da je na pištolju koji je pronađen kod Muratovića nađen još jedan DNK trag – Mališe Vućića, takođe uhapšenog u „Durmitoru“. Vućić nije optužen u ovom postupku, a tužiteljka je nakon ovog saznanja predložila novo veštačenje da bi se otklonile nejasnoće.

Podsetimo, Nilović i Muratović uhapšeni su u beogradskom restoranu „Durmitor“ sredinom prošle godine sa još osmoricom muškaraca. Optužnica je podignuta protiv njih dvojice i Ilije Zeca koji je u međuvremenu priznao držanje municije i nagodio se sa tužilaštvom.

Uhapšene u „Durmitoru“ policija je označila kao članove crnogorskog škaljarskog klana, koji je godinama u sukobu sa kavačkim klanom, takođe iz Crne Gore.

Pronašao pištolje

Muratović je u svojoj odbrani naveo da je pištolje pronašao „u šumici u blizini ’Parking servisa’ kod Brankovog mosta“ negirajući da je Nilović nosio jedan pištolj rekavši da je moguće da je Nilovićev DNK završio na pištolju jer ga je umotao u njegovu majicu.

Pištolje je, prema njegovim rečima, planirao da preda u policiji baš tog dana kada je uhapšen jer je znao da se jedna policijska stanica nalazi preko puta restorana „Durmitor“. To nije učinio pre nego što je ušao u restoran jer je, kako je rekao, bio gladan.

Objasnio je i da su se tada u „Durmitoru“ sastali zbog proslave Vućićevog zaposlenja, koji mu je, kako je naveo blizak prijatelj. Vućić je na jednom od prošlih suđenja bio prisutan u publici.

Pročitajte sve vesti sa suđenja uhapšenima u restoranu „Durmitor“

Comments are closed.