Odloženo suđenje Šariću za pranje novca

Odloženo suđenje Šariću za pranje novca

Suđenje Darku Šariću i članovima njegove grupe za pranje novca odloženo je zbog nedolaska svedoka. 

Piše: Bojana Jovanović

Kako je obrazložio predsedavajući sudskog veća Siniša Petrović, niko od tri planirana svedoka nije primio sudski poziv – dva svedoka nisu pronađena na adresama koje su navedene kao njihovo prebivalište, dok za trećeg svedoka sud još nema informaciju da li mu je poziv uručen.

Suđenje Darku Šariću i drugim optuženim da su učestvovali u pranju oko 22 miliona evra počelo je u februaru 2011. godine. Od tada su dva puta menjani članovi sudskog veća pa je postupak počinjao ispočetka.

Šarić i članovi njegove grupe terete se da su novac zarađen prodajom oko 5,8 tona kokaina, nekoliko godina uspešno ubacivali u legalne tokove i poslove u Srbiji. Najčešće je to bila kupovina preduzeća u privatizaciji, davanje pozajmica ili kredita ili sklapanje fiktivnih ugovora, navodi se u optužnicama Tužilaštva za organizovani kriminal.

Viši sud u Beogradu osudio je Darka Šarića u julu prošle godine na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja oko 5,8 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. Pre dva meseca, Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i naložio novo suđenje. Detalje o tome, pročitajte u posebnoj vesti.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Darku Šariću i njegovoj grupi za pranje novca.

Dokumentaciju koja se odnosi na ovaj slučaj možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove).

Comments are closed.