Odloženo suđenje Šariću za pranje novca

Odloženo suđenje Šariću za pranje novca

Darko Šarić (foto: KRIK)

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Suđenje Darku Šariću i grupi optuženih za pranje 22 miliona evra kokainskog novca danas je odloženo jer još nije završeno veštačenje dokumentacije koja je tokom postupka izvedena kao dokaz.

Piše: Jelena Radivojević

Danas je kratko izvršen uvid u dokaze odbrane koje je predložio optuženi advokat Radovan Štrbac, a koji se odnose na svedoka tužilaštva Mileta Jerkovića, nakon čega je odlučeno da se ročište odloži.

Advokat Štrbac optužen je da je Šarićevim novcem kupovao kompanije od Jerkovića i na taj način uložio više od milion evra „prljavog novca“ u privredu. Dokumentacija koju je Štrbac priložio sudu, prema rečima odbrane, treba da posvedoči o načinu na koji je Jerković privatizovao niz firmi i pokaže kakav je bio interes Štrpca da se uključi u ove poslove.

Kako ekonomsko-finansijsko veštačenje dokumentacije koja je tokom postupka izvedena kao dokaz nije gotovo, suđenje je odloženo za sredinu marta. Odbrana tvrdi da će ova dokumenta dokazati da spornih 22 miliona evra potiču iz legalnih poslova.

Šariću i članovima njegove grupe sudi se jer su, kako se navodi u optužnicama tužilaštva, 22 miliona evra zarađena švercom kokaina ubacili u legalne tokove i poslove u Srbiji. Najčešće je to bilo kupovinom preduzeća u privatizaciji, davanjem pozajmica ili kredita ili sklapanjem fiktivnih ugovora, tvrdi tužilaštvo.

Suđenje traje već gotovo osam godina, a tri puta je kretalo ispočetka zbog promena u sudskom veću.

Darko Šarić nedavno je prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora zbog međunarodnog šverca kokaina.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za pranje novca

Comments are closed.