Odloženo suđenje Šarićevoj grupi za šverc kokaina

Odloženo suđenje Šarićevoj grupi za šverc kokaina

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Suđenje Darku Šariću i članovima njegove grupe za šverc više od pet tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu odloženo je danas jer se na sudu nije pojavio jedan od optuženih.

Piše: Bojana Jovanović

Advokat Dejan Lazarević rekao je sudu da je optuženi Boban Stojiljković zbog zdravstvenih problema primljen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) i da će njegov izostanak sa suđenja opravdati medicinskom dokumentacijom.

Sudsko veće donelo je stoga odluku da se današnje suđenje odloži.

Na prethodnim suđenjima preslušavani su snimljeni telefonski razgovori koje su vodili Darko Šarić i ostali članovi grupe u januaru i oktobru 2009. godine – neposredno pre i nakon dve velike zaplene kokaina – oko 235 kilograma u Italiji i dve tone na jahti „Maui“ u Urugvaju.

Ovaj postupak ušao je u sedmu godinu. Krajem maja prošle godine Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Šarić kao organizator grupe osuđen na 20 godina zatvora. Suđenje je počelo ispočetka u septembru prošle godine. 

Prvu optužnicu protiv Šarića i dvadesetak članova njegove grupe Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u aprilu 2010. godine. On je bio u bekstvu sve do marta 2014. kada se predao jer je, kako je kasnije objasio, osetio da zbog promene političke klime u Srbiji može da očekuje pošteno suđenje.

Detalje o međunarodnom švercu kokaina pročitajte u tekstu Ključni momenti slučaja Šarić.

Pročitajte sve vesti sa suđenja za šverc kokaina

Dokumentaciju koja se odnosi na ovaj slučaj možete pronaći u našoj bazi dokumenata (samo za registrovane članove)

Comments are closed.