Odloženo suđenje optuženima za demoliranje kluba „Komitet“

Odloženo suđenje optuženima za demoliranje kluba „Komitet“

Optuženi za demoliranje „Komiteta“ (foto: KRIK)

Današnje suđenje desetorici optuženih da su u oktobru prošle godine rasturili noćni klub „Komitet“ u Beton hali u Beogradu odloženo je jer sudija Ljudmila Miljković neće više suditi u ovom slučaju.

Piše: Milica Vojinović

Desetorica optuženih, njihovi advokati i predstavnici medija ušli su u malu sudnicu Prvog osnovnog suda u Beogradu minut ili dva nakon zakazanog termina za početak današnjeg suđenja.

Nisu se ni smestili, a sudija Ljudmila Miljković je, obaveštena da jedan od advokata kasni, zamolila sve prisutne da izađu u hodnik.

Dok su optuženi izlazili iz sudnice, zakasneli advokat je, po svemu sudeći, već ulazio u zgradu suda, pa su svi ubrzo ponovo zauzeli svoja ranija mesta u sudnici.

„Današnje suđenje se odlaže“, kazala je sudija Miljković objasnivši da će od narednog ročišta slučaj preuzeti drugi sudija, a da ona prelazi u drugi sud.

„Sa nekima od vas ću se videti u Višem sudu“, prokomentarisala je Miljković, na šta se u prostoriji začuo smeh, a jedan od advokata upitao: „Mislite na nas branioce?“

„I na branioce i na optužene“, ostala je ozbiljna sudija.

Tako je, 15 minuta nakon prvog ulaska u sudnicu, suđenje odloženo, a naredno će biti naknadno zakazano.

Podsetimo, optuženima u ovom postupku sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje lakih i teških telesnih povreda.

Oni su, tvrdi tužilaštvo, jedne noći u oktobru prošle godine upali u noćni klub „Komitet“, rasturili inventar i prebili dvojicu muškaraca za koje mediji navode da su obezbeđivali klub.

Pogledajte snimak sigurnosnih kamera sa parkinga ispred „Komiteta“ na kom se vidi kako tridesetak mladića sa kapuljačama dolazi u klub, koji je objavio KRIK.

Neki od optuženih deo su ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Ekipa ubijenog kriminalca

Članovi Stankovićeve grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove, čuvali predstavnike fudbalskog kluba Partizan, prodavali drogu i učestvovali u tučama, pucnjavama i ubistvima.

Stanković je ubijen pre dve i po godine, a vođstvo nad ekipom je preuzeo Belivuk koji je tri meseca kasnije uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo, ali je oslobođen optužbi.

Ovoj ekipi pripadaju Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Boris Karapandžić koji se terete za demoliranje „Komiteta“.

Osim ovog, protiv Vidojevića trenutno se vode još dva postupka – za razbojništvo i nedozvoljeno posedovanje oružja. Kako je ranije otkrio KRIK on je u maju prošle godine postao vlasnik firme za privatno obezbeđenje, koja je pre toga bila u vlasništvu Stankovićeve devojke.

Dok je Vidojević poznat kao navijač Partizana, Karapandžić je prvobitno bio navijač Crvene zvezde, ali se kasnije priključio Partizanovim „Janjičarima“ koje je predvodio ubijeni Stanković.

Karapandžić je osuđivan za trgovinu drogom, držanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića.

Vidojević i Karapandžić viđeni su u društvu Danila Vučića, sina predsednika Srbije, na fudbalskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta.

Pročitajte više o ovom slučaju

Comments are closed.