Odloženo suđenje bratu bivšeg Vulinovog državnog sekretara

Odloženo suđenje bratu bivšeg Vulinovog državnog sekretara

Suđenje Marku Jablanoviću, bratu bivšeg državnog sekretara u Ministartva za rad Aleksandra Jablanovića, optuženom za trgovinu drogom, odloženo je za septembar pošto se na današnjem suđenju nije pojavio jedan od svedoka.

Piše: Bojana Pavlović

Za danas je bilo predviđeno ispitivanje veštakinje Bojane Pantić i stručnog saradnika Olivera Stojkovića. Pošto se Stojković nije pojavio, tužilaštvo i odbrana saglasili su se da se svedočenja odlože za sledeći put.

Marko Jablanović uhapšen je u januaru prošle godine u okolini Kraljeva u službenom automobilu Ministarstva rada. Njegov brat Aleksandar nedugo potom dao je ostavku na mesto državnog sekretara u ovom ministartvu.

Jablanović i i trojica njegovih saradnika Miroslav ilić, Nihat Preljić i Bajram Aličković optuženi su za trgovinu drogom.

U optužnici se navodi da je Jablanović u januaru 2017. od Siniše Stanisavljevića kupio oko 2,8 kilograma marihuane, sakrio je u poseban bunker u krovnom delu automobila, zatim angažovao Aličkovića i Preljića da paket prevezu do Beograda gde je trebalo da je predaju Iliću.

Oni su narednog dana pošli iz Novog Pazara – Preljić je vozio svoj „fiat punto“ u kom je bila droga, , a Aličković je išao automobilom ispred njega da bi ga obaveštavao ima li na putu policije, tvrdi tužilaštvo. Sa Ilićem su se sastali u naselju Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

Jablanović je u svom iskazu koji je dao u tužilaštvu nakon što je uhapšen rekao da poznaje samo Ilića, ali ne i drugu dvojicu optuženih. Istakao je da sa nađenom drogom nema nikakve veze.

Suđenje je počelo u oktobru, a sledeće je zakazano za kraj septembra.

2 Comments

  1. Maki kaže:

    Dajte neku pikanteriju iz zivota najboljeg drugara sina od kuvarice Vuciceve bivse zene…

  2. Tigar kaže:

    Jeli rekao da je nosio za vulinovu tetku?