Odloženo saslušanje Marije Mali

Odloženo saslušanje Marije Mali

Marija Mali (foto: N1)

Saslušanje Marije Mali, bivše supruge gradonačelnika Beograda Siniše Malog, u vezi sa navodima koje je iznela u intervjuu za KRIK odloženo je jer je tužilac na službenom putu. Sledeće saslušanje biće naknadno zakazano.

Piše: Bojana Jovanović

Marija Mali pozvana je krajem februara da da iskaz u tužilaštvu u vezi sa tvrdnjama da je njen bivši suprug Agenciji za borbu protiv korupcije dostavio netačan izveštaj o imovini, kao i o drugim navodima o kojima je javno govorila.

Podsetimo, Marija Mali je u intervju za KRIK u februaru ispričala da gradonačelnik prikriva koje nekretnine poseduje, kao i da je pod pritiskom deo njegove imovine u izveštaju Agenciji za borbu protiv korupcije prikazala kao svoju. Na taj način, Mali je prikrio 95 hiljada evra  – novac čije poreklo nije mogao da objasni državnoj instituciji.

Marija je za KRIK objasnila da je to novac koji je Siniša Mali donosio u kešu i davao joj da uplaćuje na svoj račun, a onda ga je ona trošila sa svoje kreditne kartice na potrebe porodice. Razlika od 95 hiljada evra nastala je u periodu od 2013. do 2016. godine. Siniša Mali, kako je ispričala, nikada joj nije objasnio odakle mu novac.

Ona je ispričala i da joj je suprug priznao da je organizovao rušenje u Savamali. Uradio je to, kako je rekla, da otkloni smetnje izgradnji kapitalnog projekta „Beograd na vodi“.

„Ispričao je to kao najobičniji događaj. ’Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli su ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio, ali eto sve sam ja sâm organizovao, izveo sam akciju’. To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice“, rekla je Marija Mali.

Ona je rekla i da zna koja je firma učestvovala u rušenju, ali nije želela da naziv firme iznese u javnost.

Detalje pročitajte u intervjuu sa Marijom Mali

Comments are closed.