Odloženo ročište za ubistvo Nikole Bojovića

Odloženo ročište za ubistvo Nikole Bojovića

Nikola Bojović

Ubijeni Nikola Bojović

Prvo ročište u postupku za ubistvo Nikole Bojovića odloženo je zbog izostanka dvojice optuženih – Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića koji su u pritvoru u Crnoj Gori.

Piše: Bojana Pavlović

Ivan Bajazit, branilac Slobodana Šaranovića optuženog da je naredio ubistvo Nikole Bojovića, kaže da su dvojica optuženih opravdano odsutni i da odbrana nije bila saglasna da se ročište održi.

Srbija je od Crne Gore zahtevala izručenje Šaranovića i Koljenšića, ali je zahtev odbijen, a crnogorsko tužilaštvo je u međuvremenu protiv njih pokrenulo istragu upravo za ubistvo Bojovića. 

Sud nije dobio rešenje da je Crna Gora odbila izručenje svojih državljana radi održavanja ročišta, pa nije rešeno pitanje suđenja u odsustvu“, objašnjava advokat Bajazit.

Optužnica za ubistvo Nikole Bojovića, međutim, u Crnoj Gori još nije podignuta, već je tri puta vraćena na doradu.

Nikola Bojović ubijen je u aprilu 2013. godine u centru Beograda.

Tužilaštvo veruje da je njegovo ubistvo Slobodan Šaranović naredio kako bi osvetio smrt svog mlađeg brata Branislava, poznatog kriminalca koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. Nakon njegovog ubistva, Slobodan je u izlog svoje menjačnice u Beogradu stavio oglas da će osobu koja mu otkrije ime ubice nagraditi iznosom „od šest cifara u evrima“.

Verujući da je krivac za Branislavljevu smrt Luka Bojović, Slobodan je naredio likvidaciju Nikole Bojovića.

Kao direktni izvršilac ubistva u Srbiji je optužen Vranjanac Saša Cvetanović zvani Pitbul, koga je ilegalno iz Crne Gore u Beograd doveo Ratko Koljenšić. Cvetanović i Koljenšić pratili su Bojovića nekoliko dana kako bi našli pogodno vreme i mesto za ubistvo. Cvetanović je u Bojovića ispalio 15 metaka u glavu i telo, a on je od zadobijenih povreda preminuo.

Postupkom su obuhvaćeni i Miloš Delibašić i Miloš Vojnović, optuženi za ubistvo člana Bojovićeve grupe Miloša Vidakovića u Budvi. Šaranović se tereti za pomaganje u ovom ubistvu.

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte više o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića. 

Comments are closed.