Odeću natopljenu kokainom pokušao da unese u Srbiju

Odeću natopljenu kokainom pokušao da unese u Srbiju

Odeća natopljena drogom (foto: Uprava carina)

Uprava carina saopštila je da je na aerodromu u Beogradu zaplenila nepoznatu količinu kokaina koju je makedonski državljanin pokušao da prokrijumčari u Srbiju tako što je njime natopio odeću. „Čim je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a garderoba je bila vlažna i teža nego što je očekivano“, piše u saopštenju. Putnik je rekao da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa oprane stvari nisu stigle da se osuše.

Piše: Bojana Pavlović 

Makedonski državljanin doputovao je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ iz Ekvadora preko Amsterdama, a carinici su ga zaustavili pošto im se njegov prtljag učinio sumnjivim. 

Pošto je preuzeo kofer, putnik se uputio ka zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju šta da prijave carini. Carinici su ga, međutim, ipak izdvojili za kontrolu na skeneru i uočili čudnu boju garderobe.

„Čim je putnik otvorio kofer, osetio se jak miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u prtljagu bila je vlažna i teža nego što je očekivano. Pritom, u koferu sem odeće nije bilo ničeg drugog, ni obuće, niti pribora za ličnu higijenu, iako je putnik rekao da dolazi iz Ekvadora gde je kod prijatelja boravio 13 dana“, piše u saopštenju. 

On je rekao da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa oprane stvari nisu stigle da se osuše.

Carinici su posumnjali da je garderoba natopljena drogom zbog čega su uradili test na prisustvo narkotika koji je potvrdio ove sumnje, pa su obavestili policiju. Policija je u dogovoru sa tužilaštvom zatražila veštačenje, a uzorci su pokazali da je reč o kokainu. 

Comments are closed.