Obradović: Vlast koristi medije da diskredituje KRIK

Obradović: Vlast koristi medije da diskredituje KRIK

Vukašin Obradović (foto: mc.rs)

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović rekao je da vlast koristi medije koji su pod njenim uticajem kako bi skrenula pažnju javnosti sa novih dokaza o vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zemunskim klanom.

Piše: Pavle Petrović

„To je klasičan medijski spin za kojim vlast poseže kad god je u neprilici. Pomoću režimskih medija, odnosno onih koje potpuno kontroliše – poput ‘Pinka’, ‘Informera’ i nekih drugih medija, skreće se pažnja javnosti sa onoga što je glavna tema na sporedni kolosek i time se zamagljuje suština“, rekao je Obradović i podsetio da su za javnost najvažnije okolnosti pod kojima je ministar Lončar postao vlasnik stana člana zemunske grupe.

„Umesto dokumenata kojima bi razjasnili celu priču i eventualno skinuli sumnje koje postoje oko kupovine tog stana, poteže se taj medijski mehanizam diskreditacije KRIK-a i postavljaju se potpuno sporedna pitanja“, rekao je Obradović komentarišući to što je ministar Lončar, umesto da odgovori na pitanja novinara o svojim vezama sa zemunskim klanom, izjavio da građane Srbije interesuje da li KRIK plaća porez. 

 

Comments are closed.