Objavljen snimak Zarubičine laboratorije

Objavljen snimak Zarubičine laboratorije

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak laboratorije Milana Zarubice otkrivene u zajedničkoj akciji makedonske i srpske policije. Snimak pokazuje dobro opremljenu laboratoriju – naprave za proizvodnju sintetičkih droga i bele tablete koje izleću iz jedne od sprava.

Piše: Milica Vojinović

Milan Zarubica uhapšen je juče u Tetovu u Makedoniji zbog proizvodnje i distribucije sintetičkih droga. Zarubica je uhapšen kao organizator kriminalne grupe zajedno sa još sedam srpskih i makedonskih državljana.

Prilikom hapšenja zaplenjeno je 300 kilograma tableta amfetamina, a otkrivena je i jedna laboratorija na teritoriji Srbije. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je objasnio da je ova zaplena „veoma važna i zbog toga što je reč o kaptagonu, novoj sintetičkoj drogi koja je omiljena i kod ISIS boraca.“

Milan Zarubica je inače bio zet ministra rudarstva i energetike u vladi Srbije Aleksandra Antića.

Ovo nije prvi put da je Zarubica hapšen zbog ovog krivičnog dela. Kao šef kriminalne grupe od 15 članova osuđen 2005. godine na 11 godina zatvora zbog proizvodnje i distribucije sintetičkih droga.

Preko firmi koje je osnivao uvozio je neophodne sirovine i uzimao u zakup prostore u Šimanovcima i Ugrinovcima u kojima je osnivao laboratorije. Pripremljenu drogu prodavao je grupama u Bugarskoj i Makedoniji. Njegova tadašnja supruga Ljiljana, sestra ministra Antića, bila je suvlasnik u firmi „Varan chemicals“ registrovanoj za proizvodnju hemijskih proizvoda koja je bila paravan za proizvodnju droge.

Tokom izdržavanja zatvorske kazne slobodne koristio je da proizvodi narkotike. Zbog ovoga je ponovo osuđen, a nova kazna je dodata postojećoj.

Comments are closed.