Novinarka KRIK-a dala izjavu u policiji o obijanju kuće

Novinarka KRIK-a dala izjavu u policiji o obijanju kuće

Milica Vojinović (foto:krik.rs)

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović, kojoj je prošlog četvrtka uveče obijena kuća dok je sa porodicom bila van zemlje, danas je dala izjavu u policiji. Slučaj je zaveden kao teška krađa, a Vojinović je rekla da ne isključuje da provala može imati veze sa poslom koji obavlja.

Piše: Bojana Pavlović

Vojinović je policajcima ukazala na neobičan detalj koji je videla kada je, nakon obijanja, prvi put ušla u kuću. Ispričala je da je iz torbice koja se nalazila u sobi njenih roditelja odneto oko 500 evra, ali i da je na krevetu zatekla novčanik izvađen iz ormara sa oko 400 evra koje provalnici nisu uzeli.

Slučaj je zaveden kao teška krađa, a novinarka je istakla da sumnja da provala može biti i u vezi sa poslom koji obavlja. Dobila je uveravanje da je slučaj prioritetan.

Kuća u kojoj stanuje novinarka KRIK-a vlasništvo je njenog oca, a obijena je prošle sedmice u noći između 3. i 4. oktobra. Vojinović je sa porodicom bila van zemlje, a ispreturanu kuću zatekla je rođaka. Stvari su izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane su po prostoriji. U kući nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad naše organizacije.

Pre dve godine novinarki KRIK-a Dragani Pećo obijen je stan i iz njega ništa nije ukradeno. Slučaj je prijavljen policiji, koja ga do danas nije rešila.

1 Comment

  1. Djokica kaže:

    Zato je sad puna kuca bubica i kamerica!