Nova stranka traži smenu Siniše Malog

Nova stranka traži smenu Siniše Malog

Zoran Živković (foto: N1)

Nova stranka zatražila je hitnu smenu gradonačelnika Beograda Siniše Malog zbog navoda koje je u intervjuu za KRIK iznela njegova bivša supruga Marija.

Nova stranka navodi da je svedočenje gradonačelnikove bivše supruge još jedna potvrda direktne umešanosti Malog u nezakonito rušenje u Savamali.

„Zataškavanje njegove umešanosti trajno kompromituje poziciju gradonačelnika Beograda i zbog toga zahtevamo raspisivanje vanrednih beogradskih izbora“, piše u saopštenju.

Nova stranka zatražila je i ostavku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića jer policija ni posle devet meseci nije otkrila ko su „maskirani huligani koji su rušili objekte u Hercegovačkoj“, kao i premijera Aleksandra Vučića „jer već više od osam meseci krije nalogodavce i počinioce nezakonitog rušenja.“

Smenu gradonačelnika danas su zatražili i Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“, kao i Pokret za preokret.

KRIK je danas objavio intervju sa bivšom suprugom gradonačelnika Beograda Siniše Malog u kom je otkrila da se Mali hvalio da je organizovao rušenje u Savamali kada je nezakonito uklonjena privatna imovina koja je ometala izgradnju projekta „Beograd na vodi“.

Ona je otkrila i gradonačelnikove ofšor poslove, koju imovinu skriva, kao i da mu je pod pritiskom pomogla da lažira izveštaj za Agenciju za borbu protiv korupcije.

Pročitajte intervju sa Marijom Mali.

1 Comment

  1. asid kaže:

    Jel’ oba člana stranke?