Nova optužnica za ubistvo Nikole Bojovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Slobodana Šaranovića i još šest osoba zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi. Optužnicu sud još nije prihvatio.

Piše: Bojana Pavlović

Osim Šaranovića, na optužnici su Saša Cvetanović, Ratko Koljenšić, zatim Miloš Delibašić, Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Bojanić. Ovo je treća optužnica protiv ove grupe pošto je sud u dva navrata optužnicu vraćao tužilaštvu na doradu.

Šaranovićev advokat Ivan Bajazit kaže za KRIK da nije bilo značajnih promena optužnice u odnosu na prethodna dva predloga tužilaštva.

„Tužilaštvo prepisuje optužnice i svaka nova je još nerazumljivija od prethodne. Oni nisu čak ni postupili po nalozima koje je dao sud da pribave neke dokaze. Ta optužnica je prazna kada je u pitanju Šaranović i očekujem da to potvrdi i sud“, tvrdi Bajazit.

Slobodan je stariji brat poznatog crnogorskog mafijaša Branislava Šaranovića koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. Da bi osvetio bratovljevu smrt, Slobodan je organizovao grupu, koja je trebalo da mu pomogne u osveti. Verujući da je krivac Luka Bojović, šef zemunskog klana koji se nalazio u zatvoru u Španiji, Šaranović je naredio likvidaciju njegovog brata Nikole Bojovića.

Nikola Bojović ubijen je krajem aprila 2013. godine u Ulici carice Milice, u centru Beograda.

Slobodan je posle ubistva brata u izlog svoje menjačnice u Beogradu postavio plakat sa njegovom slikom i porukom da će vredno nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce.

Kao direktni izvršilac ubistva osumnjičen je Vranjanac Saša Cvetanović zvani Pitbul, koga je ilegalno iz Crne Gore u Beograd doveo Ratko Koljenšić. Tu su već bile izvršene pripreme za likvidaciju Bojovića – obezbeđen je stan za boravak i skrivanje, automobil potreban za izvršenje zločina i oružje kojim je ubistvo izvršeno, navodi se u tužilačkoj dokumentaciji koju poseduje KRIK.

Nekoliko dana pre zločina, Cvetanović i Koljenšić pratili su Bojovića kako bi našli pogodno vreme i mesto za ubistvo. Cvetanović je u Bojovića ispalio 15 metaka u glavu i telo, a on je od zadobijenih povreda preminuo.

Za ubistvo člana Bojovićeve grupe Miloša Vidakovića u Budvi, tužilaštvo tereti Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića i Slavišu Novakovića.

Advokat Mihailo Lakčević koji brani Delibašića rekao je za KRIK da očekuje da sud odbaci optužnicu i obustavi postupak protiv njegovog branjenika jer, kako navodi, protiv njega ne postoje dokazi.

Delibašić je prošlog meseca pravosnažno oslobođen za pljačku zlatare „Israel Diamond Center“.

Šaranović je optužen za pomaganje u Vidakovićevom ubistvu. Goran Bojanić optužen je kao član grupe, ali mu se na teret ne stavlja učešće u ubistvima.

Šaranović se trenutno nalazi u Crnoj Gori gde je u pritvoru i sudi mu se za isto krivično delo.

Detalje o poslovima Slobodana i Branislava Šaranovića pročitajte na sledećem linku.

Optužnicu, presude i drugu dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem registrovani korisnici mogu da pogledaju u bazi dokumenata. 

Comments are closed.