Nova hapšenja predstavnika opštine Palilula zbog nelegalne gradnje

Nova hapšenja predstavnika opštine Palilula zbog nelegalne gradnje

Aleksandar Jovičić (foto: sns.org.rs/palilula.org.rs)

Policija je uhapsila 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili ilegalnu gradnju na teritoriji beogradske opštine Palilula, a među uhapšenima su i predstavnici opštine, piše u današnjem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Ranije ove godine uhapšen je predsednik ove opštine Aleksandar Jovičić, takođe zbog ilegalne gradnje.

Piše: Jelena Radivojević

Zbog sumnje na trgovinu uticajem danas je uhapšen šezdesetdevetogodišnji muškarac za kog policija u saopštenju navodi da je bio odgovorno lice opštine Palilula. Osim njega, uhapšeno je i pet građevinskih inspektora koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, kao i sedam investitora kojima se na teret stavlja trgovina uticajem.

Uhapšeni predstavnici opštine Palilula sumnjiče se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimali novac od investitora kako bi uticali na inspekciju i omogućavali nelegalnu gradnju.

Protiv njih je podneta krivična prijava, a njome je obuhvaćen i nekadašnji predsednik opštine Palilula i član predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić koji je zbog nelegalne gradnje uhapšen u junu ove godine. Jovičić je osumnjičen da je u istom periodu  sa saradnicima omogućio ilegalnu gradnju i za to od investitora uzeo gotovo više od 245 hiljada evra.

Jovičić je ranije negirao optužbe, a mesec dana nakon hapšenja prebačen je iz zatvorskog u kućni pritvor. 

Ubrzo nakon hapšenja je podneo i ostavku na mesto predsednika opštine navodeći da je svestan da njegov ostanak na toj funkciji može da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine. Član je predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke, ali su njegove funkcije u stranci suspendovane zbog istrage, rečeno je ranije za KRIK iz SNS-a.

Istraga protiv njega je u toku.

Comments are closed.