Nova akcija MUP-a: Zbog krađa i razbojništava uhapšeno 106 ljudi

Nova akcija MUP-a: Zbog krađa i razbojništava uhapšeno 106 ljudi

????????????????????????????????????

Policija je u više akcija širom Srbije prethodnih dana uhapsila 106 osoba zbog sumnje da su izvršile više od 200 krađa i razbojništava, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). 

Piše: Jelena Radivojević

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova za većinu slučajeva nije navedeno koja je vrednost ukradene robe, ali je detaljno nabrojano šta je zaplenjeno, te se navode stvari poput pekača za kolače, posteljine, mobilnih telefona, zvučnika, šminke, prehrambenih proizvoda, alkohola i okapnica za kišu.

Policija u Beogradu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su počinili četiri krađe. Prilikom pretresa stana kod njih je, između ostalog, pronađena ubodna testera, dva multi-praktika, ručna kolica za prtljag, polir-mašina, torba i više kofera sa raznom garderobom i stolnjacima, neseser sa escajgom, aparat za razvijanje supe, slivnik lavaboa, više komada upakovanih posteljina, usisivač i više kesa sa zavesama i jastucima, navodi se u saopštenju.

U Beogradu je uhapšena i osoba koja je u gradskom prevozu i u podzemnom prolazu kod tržnog centra „Ušće“ od prolaznika krala novčanike.

U saopštenju se navodi da je novosadska policija uhapsila mladića koji je na sajtu za upoznavanje dogovarao sastanke na kojima je, uz pretnju nožem, oduzimao novac.

Dva mladića uhapšena su, a protiv jednog maloletnika podneta je krivična prijava, zbog sumnje da su maskirani fantomkama upali u kuću, jednog od oštećenih oborili na zemlju, a drugog udarali dvenom palicom uz zahtev da im predaju novac. Osim novca iz kuće su odneli dva mobilna telefona sa dva para slušalica, ručni sat i platnu karticu.

U Jagodini je uhapšena ženska osoba za koju se sumnja da je uzela 30.000 dinara iz apoteke u Svilajncu tako što je pretila radnici da će je napasti špricem koji je inficiran jer navodno ima sidu. Policija sumnja da je na isti način uzela novac i iz apoteke u Ćupriji, kao i da je

iz menjačnice u Jagodini uz pretnju žiletom oduzela novac.

Policija u Zaječaru uhapsila je muškarca zbog sumnje da je počinio sedam krađa i da je falsifikovao i zloupotrebio dve platne kartice, dok je u Prijepolju uhapšen mušarac jer se sumnja da je iz dve pravoslavne crkve u Vrnjačkoj Banji i Novoj Varoši ukrao zlatan nakit, ikone i novac.

U poslednjih nekoliko meseci česta su masovna hapšenja u skolpu policijskih akcija, a ovog meseca policija je već uhapsila 96 osoba zbog krađa i razbojništava.

2 Comments

 1. PETAR kaže:

  Dakle, akcije?! To je cista marketinska prica za pottebe javnosti. Bio sam godinama komandir policijskih stanica u Novom Sadu. Hapsenja su redovan posao pripadnika policije i u izuzetnim prilikama se rade akcijaski. Svakodnevno se u Srbiji uhapsi par stotina ljudi kad saberete pojedinacna hapsenja po gradovima i selima. Akcije su: planirane i organizovane aktivnosti, koordinirane sa jednog mesta uz upptrebu tehnickih sredstava a nakon operativnih priprema u cilju resavanja konkretnih bezbednosnih problema.
  Ovo kod nas sluzi da bi se ministar duvao.

  • Aleksandar kaže:

   Bravo kolega.
   Ništa više nego marketinški trik radi dizanja rejtinga ministra