Nišlija uhapšen za pokušaj ubistva Zvicera sumnjiči se za likvidaciju u Beogradu

Nišlija uhapšen za pokušaj ubistva Zvicera sumnjiči se za likvidaciju u Beogradu

Osumnjičeni Petar Jovanović (foto: detective-info.com.ua)

Petar Jovanović iz Niša koji je prošle nedelje uhapšen u glavnom gradu Ukrajine zbog sumnje da je pokušao da ubije vođu kavačkog klana Radoja Zvicera sumnjiči se za likvidaciju Marka Vukovića u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Vuković je ubijen sredinom januara ove godine, a bio je blizak kavačkom klanu. 

Piše: Bojana Jovanović

Jovanović se sumnjiči da je u Ulici Danila Lekića Španca na Novom Beogradu prišao automobilu u kojem je na mestu vozača sedeo Marko Vuković i u njega pucao više puta iz pištolja, piše u saopštenju policije. Vuković je preminuo na licu mesta.

Ubijeni Vuković bio je poreklom iz Kotora i, kako su utvrdili novinari KRIK-a, blizak kavačkom kriminalnom klanu.

Osumnjičeni za ubistvo, četrdesetpetogodišnji Petar Jovanović iz Niša, trenutno je u pritvoru u Ukrajini i to jer je, kako tvrdi tamošnja policija, prošle nedelje pokušao da ubije vođu ovog klana Radoja Zvicera. 

Jovanović je osumnjičen da je zajedno sa sugrađaninom Milanom Brankovićem pucao na Zvicera u centru Kijeva dok je džogirao. Na snimku događaja koji je objavila ukrajinska policija vidi se kako su napadači presreli Zvicera dok je trčao i pucali u njega, a zatim pobegli automobilom „smart“. Tamošnji mediji objavili su da je na njih pucala supruga vođe kavačkog klana Tamara Zvicer.

Jovanović i Branković ubrzo su uhapšeni u Odesi, a sa njima su privedeni i crnogorski državljani Emil Tuzović i Stefan Đukić, takođe osumnjičeni da su pokušali da ubiju Zvicera. Ukrajinski mediji otkrili su da je uhapšen i policajac Rostislav Černobrovij, a da je tu informaciju prećutala tamošnja policija. 

Zvicerova kriminalna grupa je od 2014. godine u sukobu sa škaljarskim klanom. Do njega je došlo zbog svađe oko 200 kilograma kokaina, a u ratu je ubijeno više od 40 osoba širom Evrope, kako su utvrdili novinari KRIK-a. 

Najviše ubistava izvršeno je na Balkanu, ali su se desila i u Španiji, Holadniji, Nemačkoj, Austriji i Grčkoj. Među ubijenima su slučajne žrtve, članovi porodica, prijatelji i saradnici, ali i vođe. U januaru ove godine u Atini ubijen je Igor Dedović, jedan od lidera škaljarskog klana. Dva meseca ranije pokušano je i ubistvo drugog vođe ove grupe – Jovana Vukotića i to trovanjem hrane.

Druge kriminalne grupe sa ovih prostora uključile su se u rat i zauzele strane. Saveznik škaljarskog klana je grupa kriminalca Filipa Koraća, a uz kavački klan je huliganska grupa „Janjičari“ koja ima veze u srpskoj policiji i politici.

Više o klanovima pročitajte u našoj priči: Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Pogledajte našu bazu kriminalnih ubistava „Crna knjiga“

Comments are closed.