Nikolić: Mislim da će slučaj rušenja biti raščišćen

Nikolić: Mislim da će slučaj rušenja biti raščišćen

Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da misli da će slučaj rušenja objekata u Savamali biti „raščišćen“ i da će biti smenjeni funkcioneri ukoliko su odgovorni za taj događaj.

Priredila: Bojana Jovanović

„Mislim da će to sada biti konačno raščišćeno. Ako je odgovornost na bilo kom izabranom licu, to lice više ne može da obavlja tu funkciju“, rekao je Nikolić novinarima u Novom Sadu.

Nikolić je dodao i da ne treba njega da pitaju kako će se rešiti slučaj, jer je to pitanje za tužilaštvo.

„Ovo nije posao za predsednika Republike, ni za Vladu, ovo je posao za tužilaštvo, sud i policiju koja će da pribavi dokaze, tužilaštvo koje će da vodi istragu i sud koji će da odluči.“

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali bespravno su srušeni u izbornoj noći 25. aprila, a ni mesec i po dana nakon toga tužilaštvo nije pokrenulo istragu.

Gradske vlasti su nakon rušenja negirale da imaju bilo kakve veze s događajem, dok je premijer Aleksandar Vučić izjavio da je siguran da iza rušenja ne stoje državni organi i „a ako stoji neko taj je kompletan idiot i taj treba da odgovara“.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vučić je pak rekao da su za rušenje odgovorni najviši organi grada Beograda. Vučić nije imenovao odgovorne za rušenje, ali je naveo i da je „siguran da njihova namera nije bila loša ili kriminalna“.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *