Nestao novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve

Nestao novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve

Stefan Cvetković (foto: mc.rs)

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je noćas, a njegov automobil pronađen je sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima. Policija je saopštila da intenzivno traga za njim, a novinarska i medijska udruženja zatražila su od nadležnih organa da otkriju okolnosti koje su dovele do Cvetkovićevog nestanka.

Piše: Beta, KRIK

Cvetkovićev automobil „polo“ sa otvorenim vratima vozača i upaljenim svetlima pronađen je noćas u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi. Policija je saopštila da je o Cvetkovićevom nestanku obavestila nadležno tužilaštvo i da intenzivno traga za njim, saopštio je MUP.

Očevici su agenciji Beta ispričali da je pored automobila pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom. Novinari Bete pokušali su da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.

Novinarska i medijska udruženja NUNS, NDNV, UNS i AOM saopštila su da zahtevaju od policije i tužilaštva da što pre pronađu Cvetkovića i otkriju sve okolnosti koje su dovele do njegovog nestanka.

„Ako se pokaže da je on zaista kidnapovan, to će biti zabrinjavajući znak da ulazimo u novu i veoma opasnu fazu po bezbednost novinara u Srbiji“, rekao je predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović, prenosi Beta.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici, piše Beta.

On je pre oko mesec dana medijima ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i da je tek kasnije dobio potvrdu da je njegovo zadržavanje naložio specijalni tužilac koji vodi istragu o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

Cvetković je ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju Ivanovićevog ubistva Olivera.

„Nisu imali drugi način da dođu do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu“, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

Cvetković je u februaru održao konferenciju za novinare pod nazivom „Koliko košta likvidacija na severu Kosova“, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je atentat na Ivanovića plaćen 40.000 evra.

Prošle godine bio je nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke.

2 Comments

 1. Aleksandar kaže:

  „Prošle godine bio je nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke.“ ovo, i „Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici, piše Beta.
  On je pre oko mesec dana medijima ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i da je tek kasnije dobio potvrdu da je njegovo zadržavanje naložio specijalni tužilac koji vodi istragu o ubistvu političara Olivera Ivanovića.
  Cvetković je ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju Ivanovićevog ubistva Olivera.“ ovo….
  Okamova ostrica, primer ce tesko biti jasniji.

 2. toni kaže:

  Ima i druga rec za NESTAO… sve je jasno k`o dan, a narod slep i nem…