Nenadić preuzeo dužnost tužioca za organizovani kriminal

Nenadić preuzeo dužnost tužioca za organizovani kriminal

Zgrada Tužilaštva za organizovani kriminal

Novoizabrani tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić preuzeo je dužnost 1. januara, saopštilo je juče tužilaštvo.

Piše: Bojana Pavlović

Nenadića su izabrali poslanici Narodne skupštine na sednici pre dve nedelje. Za ovog, javnosti malo poznatog advokata, glasali su poslanici vladajuće stranke.

Izbor za novog tužioca obeležile su brojne kontrovere.

U pravosudnim krugovima mesecima se spekulisalo da će Nenadić biti izabran. Zahvaljujući makimalnom broju  bodova koje je dobio na pisanom testu, Nenadić se na rang listi izjednačio sa bivšim tužiocem Miljkom Radisavljevićem. Pojedini pravnici, međutim, doveli su u pitanje način na koji je Nenadić položio test.

Državno veće tužilaca, umesto da izabere novog tužioca, poslalo je listu kandidata vladi, a vlada skupštini.

Više o tome kako je izabran novi tužilac pročitajte u posebnoj priči.

Nenadić je rođen 1963. godine u Čačku. Pravni fakultet završio je u Kragujevcu. Pet godina bio je inspektor za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Čačku, a zatim i šef tog odseka. Kao zamenik tužioca u Opštinskom, a kasniije i Okružnom javnom tužilaštvu u Čačku radio je devet godina. Od 2004. godine bavi se advokaturom.

 

1 Comment

  1. Goran kaže:

    Povrsna stranka sa ljudima cudnih biografija nikada nece dozvoloti pametnijim os njih da budu postavljeni na vazne funkcije.