Nenadić: Nejasna odluka tužilaštva da Vulin nije počinio krivično delo

Nenadić: Nejasna odluka tužilaštva da Vulin nije počinio krivično delo

Nemanja Nenadić (foto: mc.rs)

????????????????????????????????????

Nemanja Nenadić, programski direktor organizacije „Transparentnost Srbija“, smatra da iz objavljenih podataka nije jasno na osnovu čega je tužilaštvo zaključilo da u postupanju ministra Aleksandra Vulina nema elemenata nijednog krivičnog dela.

Piše: Jelena Radivojević

Nenadić ukazuje da je posebno sporno na osnovu čega se došlo do zaključka da nije učinjeno krivično delo iz člana zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji se odnosi na davanje lažnih podataka o imovini. Podatak o imovini nije samo njena vrednost, već sve ono što mora da se prijavi uključujući i poreklo sredstava.

„S obzirom na sve što je izneto, tužilaštvo bi trebalo da izađe sa podacima o tome da li su informacije koje je ministar Vulin dao proverene i na koji način su te provere izvršene. Da li je uvidom u neka dokumenta utvrđeno da je on zaista dobio taj novac od ženine tetke“, dodao je Nenadić.

Novinari KRIK-a juče su objavili da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari. Agenciji za borbu protiv korupcije dao je neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Agencija ga je, zbog sumnje da je počinio krivično delo, prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Detalje izveštaja Agencije pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.