Nema promena u bugarskom registru u slučaju Siniše Malog

Nema promena u bugarskom registru u slučaju Siniše Malog

Mesec dana nakon otkrića Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK o poslovima Siniše Malog u Bugarskoj, gradonačelnik Beograda se i danas vodi kao direktor ofšor firmi.

Piše: Dragana Pećo

KRIK je otkrio da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali direktor dve ofšor firme sa Britanskih Devičanskih Ostrva posredstvom kojih je kupovao nekretnine na bugarskom primorju vredne oko pet miliona evra. Mesec dana nakon objavljivanja istraživanja, nema promena u bugarskom registru u kojem se Mali i dalje vodi kao direktor tih ofšor firmi.

Mali je nakon objavljivanja priče izjavio da su dokumenta iz zvaničnog registra koja je objavio KRIK falsifikovana i da će to prijaviti tamošnjim organima.

„Tim pravnika iz Beograda i iz Bugarske radi na tome. Što pre, to bolje da bude da budem iskren, samo da završim ovu priču“, izjavio je Mali pre dve nedelje.

pomozite-KRIKPrema informacijama koje je KRIK do danas prikupio, bugarsko tužilaštvo nije dobilo prijavu Malog, a od bugarske policije čekamo odgovor.

Advokatica Malog iz Bugarske Ana Ivanova Panajotova, koju je ovlastio da ga zastupa u registru, nedelju dana nakon objavljivanja otkrića KRIK-a podnela je dokumenta iz februara ove godine u kojima je ona navedena kao direktor ofšor firmi. Ova prijava novih dokumenata Panajotove je u fazi obrade.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa i provere imovine gradonačelnika i do danas nisu obavestili javnost o rezultatima te provere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *