Nema mesta za novinare na suđenju Daboviću

Nema mesta za novinare na suđenju Daboviću

Viši sud u Katanićevoj

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju današnjem suđenju Milanu Daboviću optuženom zbog posedovanja 2.4 kilograma kokaina. Sudija Nataša Albijanić procenila je da u sudnici nema dovoljno mesta.

Piše: Jelena Radivojević

Desetak novinara ostalo je ispred sudnice Višeg suda u Beogradu gde je danas nastavljeno suđenje Milanu Daboviću, bratu košarkašica Ane i Milice Dabović. On je uhapšen u septembru prošle godine kada je u „smartu“ švajcarskih registarskih tablica koji je vozio pronađeno 2,4 kilograma kokaina.

Na insistiranje novinara da imaju pravo da prisustvuju suđenju jer je otvoreno za javnost, sudija Albijanić nije se osvrtala, već je rekla stražaru da zatvori vrata.

Novinari su kontaktirali i portparolku Višeg suda Bojanu Stanković koja je rekla da je to odluka sudije i da se na nju mogu žaliti predsedniku suda.

Još jednom članu familije Dabović sudi se zbog kokaina. Marko Dabović optužen je da je kao član grupe narko-bosa Darka Šarića učestvovao u međunarodnom švercu droge.

On je, prema optužnici, u septembru 2009. godine otišao u Brazil zajedno sa Bobanom Stojiljkovićem i drugim članovima grupe kako bi koordinisali kupovinu i prenos 990 kilograma kokaina u Evropu.

Presudom Višeg suda iz jula 2015. bio je osuđen na 11 godina zatvora, ali je Apelacioni sud presudu poništio i naložio novo suđenje.

Comments are closed.