„Ne da(vi)mo Beograd“: Odluka suda uliva poverenje

„Ne da(vi)mo Beograd“: Odluka suda uliva poverenje

Komentarišući odluku suda da se državi vrati zemlja koju je nelegalno prisvojila porodica gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Dobrica Veselinović iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ kaže za KRIK da presuda uliva poverenje pošto se mnogi slučajevi u koje je umešan gradonačelnik odugovlače.

Piše: Milica Vojinović

„Ova odluka suda u Pančevu uliva poverenje da ma koliko moćni i bogati bili, pravdi ne možete pobeći“, navodi Veselinović i dodaje da ostaje „nada da će ga tužilaštvo i policija u najskorijem roku privesti pravdi“.

On ističe da je presuda važna i zbog toga što se mnoštvo slučajeva u kojima gradonačelnik igra glavnu ulogu postupci namerno odugovlače, zataškavaju i guraju pod tepih.

„Svaki put kada pomislimo da je došlo do granice umešanosti gradonačelnika Siniše Malog u brojne kriminalne i koruptivne radnje realnost nas opovrgne. Slučaj sa firmom ´Compost group´ je još jedan pokazatelj toga“, rekao je on.

Privredni sud u Pančevu doneo je presudu kojom se nalaže da se nezakonito uzeta zemlja nakon 12 godina vrati državi. Siniša Mali i njegova porodica kupili su 10 hektara državne zemlje preko svoje firme „Compost Group“ od Srđana Gajića koji je zbog ove prodaje osuđen na dve godine uslovno jer zemlju nikada nije naplatio. Presuda nije konačna pošto sve stranke imaju pravo da na nju ulože žalbu.

Ovim je potvrđeno pisanje KRIK-a od pre dve godine o zloupotrebama u koje je bio uključen gradonačelnik.

Porodica Mali ovu zemlju koristila je za proizvodnju đubriva za uzgoj šampinjona, kako je KRIK ranije otkrio. Neizvesno je šta će dalje biti sa ovim biznisom.

Pročitajte kako je gradonačelnikova porodica prisvojila državno zemljište

Donirajte KRIK i pomozite da nastavimo da istražujemo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *