Nastavak suđenja Šariću za pranje novca

Nastavak suđenja Šariću za pranje novca

Darko Šarić u sudnici

Suđenje Darku Šariću i članovima njegove grupe za pranje oko 22 miliona evra nastavljeno je danas pokazivanjem poslovne dokumentacije kompanija koje su bile u vlasništvu optuženih.

Piše: Bojana Jovanović

Deo dokumentacije koji se odnosi na aukcijsku prodaju kompanija „Vojvodina“ i „Putnik“, „Jedinstvo“, „Mladi borac“ i „Bratstvo“ predstavljen je danas u Specijalnom sudu kao dokaz da su Šarićevi saradnici kupovinom ovih preduzeća prali kokainski novac.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić rekao je da je prilikom kupovine hotelijerskih preduzeća i kompanije „Bratstvo“ kriminalna grupa koristila isti obrazac.

„Fizička lica se pojavljuju u bankama, stavljaju štednju, a nakon aukcije kupovina preduzeća se vrši tim novcem“, objasnio je Ivanić.

Nebojša Jestrović optužen da je u Šarićevo ime upravljao kompanijama i da je organizovao višemilionske transfere prljavog novca kako bi na aukcijama kupili navedena novosadska preduzeća, rekao je da je sva dokumentacija u skladu sa zakonom i da nema krivičnog dela.

„Sve garancije dobijene su na osnovu hipoteka. To nisu bila ‘prljava sredstva’“, rekao je Jestrović.

Sledeće roćište zakazano je za 9. novembar, kada će sud nastaviti predstavljanje dokaza.

Comments are closed.