Narodna stranka: Agencija da proveri imovinu Nenada Popovića

Narodna stranka: Agencija da proveri imovinu Nenada Popovića

Nakon što je KRIK danas objavio da se u „Rajskim papirima“ pojavljuje ime ministra bez portfelja Nenada Popovića, reagovala je i Narodna stranka tražeći od Agencije za borbu protiv korupcije da istraži njegovu imovinu.

Piše: Vesna Radojević

„Narodna stranka poziva Agenciju za borbu protiv korupcije da istraži, ne samo imovinu Nenada Popovića, već i imovinu svih ostalih bivših i aktuelnih funkcionera ovog nenarodnog režima, uključujući i Nikolu Petrovića“, stoji u tekstu objavljenom na sajtu Narodne stranke.

U saopštenju te stranke dalje se navodi da je nedopustivo da prijavljena imovina državnih funkcionera ne odgovara stvarnoj imovini, kao i da se ne zna poreklo imovine najistaknutijih predstavnika ove vlasti.

Dokumenta koja su procurila u projektu „Rajski papiri“ pokazuju da je Popović vlasnik minimum sedam ofšor kompanija registrovanih na Kipru i jedne na najzatvorenijoj ofšor destinaciji – Britanskim Devičanskim Ostrvima. Tržišna vrednost njegovih poslova i imovine u dokumentima je procenjena na najmanje 100 miliona dolara.

Popović je planirao da, kako je KRIK jutros objavio, osnuje i dve kompanije na Ostrvu Man i trast u Hong Kongu, ali ovaj posao nije realizovan. Ovu priču sa svim detaljima KRIK će objaviti ove nedelje.

Pročitajte koji se srpski državljani pominju u „Rajskim papirima“

2 Comments

  1. vuk kaže:

    potpuno se slazemo sa inicijativom Narodne stranke, sadasnjih i bivsih reyimskih ljudi, neselektivno i pravicno, ukljucujuci i samog lidera ove novokomponovane stranke, ovaj pomenuti covek bar ima nespornu poslovnu biografiju iza sebe, dok se za ovog pootonjeg, tj. predjasnjeg to ne bi moglo reci, mozda se covek samo dobro udao

  2. Gane kaže:

    Bravo. Drago mi je da se oglasila bar još jedna partija posle jučerašnjeg zahteva DJB za hapšenjem Popovića. Pretpostavljam da je KRIK i to preneo kao i ovo. Ne stižem baš sve da ispratim.