Narko-diler ubijen u Podgorici

Narko-diler ubijen u Podgorici

Foto: Vijesti.me

Podgoričanin Aleksandar Brajović (47) preminuo je sinoć nakon što je teško ranjen u podgoričkom naselju Zabjelo. Pre nekoliko godina osuđen je zbog šverca kokaina.

Piše: Bojana Jovanović

Brajović je napadnut dok se u džipu „rendž rover“ nalazio na semaforu, prenose podgoričke „Vijesti“. Ubice su motorom „vespa“ prišle sa desne strane džipa i u njega ispalile oko 15 hitaca.

Nakon pucnjave Brajović je, prema saznanjima ovog lista iz policije, pokrenuo vozilo dok je na semaforu još uvek bilo crveno svetlo i udario u „audi“ karavan, koji je prolazio kroz raskrsnicu.

Brajovićev „rendž rover“ nastavio je nekontrolisano kretanje van kolovoza i zaustavio se posle nekoliko desetina metara.

Brajović je potom prebačen u Klinički centar Crne Gore, gde je ubrzo preminuo od posledica ranjavanja.

Prvi podaci ukazuju da je Brajovićeva likvidacija naručena i unapred isplanirana, pišu „Vijesti“.

Kriminalna prošlost

Aleksandar Brajović osuđen je za šverc kokaina 2009. godine. Brajović je kao član organizovane grupe na čijem je čelu Vjekoslav Lambulić, bio zadužen da pronađe osobu od poverenja koja bi oko tri kilograma kokaina iz Crne Gore prenela do italijanskog grada Milana, navodi se u presudi Višeg suda u Podgorici.

Kokain spakovan u dva paketa, ceduljicu za vezu u Milanu sa adresom i podacima osobe koja će preuzeti drogu i 2.500 evra na ime dela troškova Brajeviću je u martu 2005. predao Lumbulić, piše u presudi. Kurir sa kokainom spakovanim u automobil fiat panda uhapšen je na granici Crne Gore i Hrvatske.

Lumbulić je za ovo krivično delo osuđen na pet godina krajem 2011, ali je Apelacioni sud Crne Gore preinačio presudu i osudio ga na tri i po godine zatvora.

 

Sva dokumenta u vezi sa ovim slučajem registrovani korisnici mogu da pogledaju u arhivi dokumentacije na ovom linku.

Comments are closed.