Napadači zapalili kombi pun osoba, istraga u toku

Napadači zapalili kombi pun osoba, istraga u toku

Ilustracija (foto: Matt Hearne/Unsplash)

Policija pokušava da rasvetli događaj od subote uveče kada je po završetku fudbalskog derbija između Crvene zvezde i Partizana grupa muškaraca presrela i zapalila kombi u kojem je bilo osmoro mladih koji su se vraćali sa utakmice, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu za KRIK. 

Piše: Sara Smolović

U kombiju se vozilo osmoro mladih iz okoline Kragujevca, starosti od 16 do 20 godina, među kojima i jedna devojka. Oni su se vraćali iz Beograda sa fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Partizana kada su im oko deset sati uveče u ulici u Mladenovcu nepoznate osobe automobilima presekle put. 

Kako je vozač kombija Igor Grujić ispričao za „Glas Šumadije“, iz automobila su izašli maskriani muškarci, bacili baklje u kombi i blokirali vrata kako ne bi mogli da izađu. 

„Iz nekoliko automobila izašlo je oko 15 muškaraca. Svi su imali kapuljače i počeli su prvo da nas gađaju kamenjem, palicama i čime su stigli. Polupali su nam stakla, a onda počeli da ubacuju upaljene baklje u kombi. Nastao je haos“, ispričao je vozač i dodao da je sve trajalo oko 15 minuta, kao i da niko od osoba iz kombija nije imao nikakva sportska obeležja. 

Policija se još nije zvanično oglasila o ovom napadu.

Comments are closed.