Na Banjici ubijen Luka Perenčević

Na Banjici ubijen Luka Perenčević

Mesto ubistva (foto: KRIK)

Luka Perenčević, koji je imao kriminalnu prošlost, ubijen je danas na Banjici kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Na mestu događaja je tenzično s obzirom da su osobe bliske ubijenom pokušavale da ometaju brojne novinare da fotografišu i snimaju, i da ih psuju, javljaju novinarke KRIK-a.

Piše: Jelena Radivojević, Milica Vojinović

Pola sata pre podneva nepoznata osoba je ušla u improvizovanu teretanu u prolazu između zgrada u Bulevaru oslobođenja kod broja 92 i ispalila šest metaka u Luku Perenčevića. Ubica je u teretanu ušetao noseći u ruci torbu dostavne službe za hranu „Glovo“ i iz neposredne blizine iz pištolja koji je imao prigušivač pucao na Perenčevića koji je sedeo na klupi, nezvanično saznaje KRIK. 

Perenčeviću su pokušala da pomognu tri druga koja su bila u teretani – izneli su ga napolje, ali je on već preminuo. 

Pucač, za koga se veruje da je profesionalac, je odmah pobegao i u toku je potraga za njim.

U prolazu gde se nalaze garaže i ulazi u stambene zgrade prisutan je veliki broj ljudi bliskih ubijenom Perenčeviću, a kako javljaju novinarke KRIK-a atmosfera je tenzična jer su okupljeni neprijatni prema brojnim novinarima i nastojali su da ih ometaju da rade svoj posao, da snimaju i fotografišu mesto događaja. Novinarku i fotoreporterku jednih dnevnih novina verbalno su napali nekoliko puta, psovali i vređali. Policija na početku nije reagovala, ali se kasnije umešala i smirila situaciju. 

Tužilaštvo je trenutno na uviđaju – policiji je naloženo da uzme izjave od očevidaca ubistva kao i da prikupe tragove i snimke sa okolnih kamera.

Perenčević je od ranije poznat pravosudnim organima, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužialštva u Beogradu, ali nema detaljnijih informacija.

Comments are closed.