N1: Policajka bila sa Baltićem u trenutku ubistva

N1: Policajka bila sa Baltićem u trenutku ubistva

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je za N1 da se u trenutku napada na Davorina Baltića, koji se dovodi u vezu sa crnogorskim kavačkim klanom, u njegovim kolima nalazila službenica policije.

Izvor: N1, KRIK

MUP je potvrdio i navode da je ona uklonila Baltićev pištolj posle njegovog ubistva.

„Protiv policijske službenice M. N., koja je bila u društvu ubijenog Davorina Baltića, po nalogu nadležnog tužioca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo ometanje pravde, tako što je uklonila pištolj Baltića nakon njegovog ubistva, a koji je policija tokom uviđaja pronašla“, naveo je MUP u odgovoru N1.

Protiv policijske službenice pokrenut je disciplinski postupak i ona je suspendovana sa posla, dodao je MUP.

„Novosti“ su ranije danas objavile da je u kolima sa Baltićem bila kuma njegove supruge, policajka M. N. koja je u vreme napada bila na dužnosti. Prema izvorima „Novosti“, Baltić je te večeri oko ponoći povezao M. N. i dovezao je do zgrade u kojoj je živeo, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se uparkira, na prilasku garaži, iz mraka su izletela dvojica napadača i osula paljbu. Ispaljeno je oko 60 metaka.

Baltić je preminuo na licu mesta, dok je policajka ostala nepovređena.

On je dovođen u vezu sa kavačkim klanom, a kako je juče preneo N1 prvi rezultati istrage ukazuju da je u pitanju nastavak obračuna crnogorskih kriminalnih klanova.

To je potvrdio i direktor policije Vlаdimir Rebić koji je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je ubijeni muškarac od ranije poznаt crnogorskoj i srpskoj policiji.

„Sve ukаzuje dа je reč o obrаčunu kriminаlnih grupа. Bilo je i rаnije povezаnih slučаjevа kаdа je reč o obrаčunu kriminаlnih grupа u regionu“, rekаo je Rebić za RTS.

Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ koje se pozivaju na policijske podatke, Baltić je visokopozicionirani član kavačkog člana, na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, protiv kojih je crnogorsko specijalno tužilaštvo u maju ove godine podiglo optužnicu.

Kavački klan je od 2014. godina u sukobu sa drugom škaljarskim klanom – kriminalnom organizacijom takođe iz Kotora. U ratu dva klana ubijeno je više osoba na obe strane, a detalje možete pogledati u „Crnoj knjizi“ – bazi kriminalnih ubistava.

Comments are closed.