N1: Milan Radoičić dao izjavu srpskoj policiji

N1: Milan Radoičić dao izjavu srpskoj policiji

Milan Radoičić (prvi sleva) sa članovima Srpske liste (foto: fejsbuk)

Radoičić, prvi sleva (foto: facebook)

Policija je saopštila da je razgovarala sa M.R. u vezi sa njegovim saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića. N1 piše da je razgovor obavljen sa Milanom Radoičićem, kontroverznim biznismenom sa severa Kosova i potpredsednikom Srpske liste, za kojim traga kosovska policija zbog sumnje da je umešan u ubistvo Ivanovića.

Piše: Bojana Jovanović

Kako se navodi u saopštenju policije, razgovor je obavljen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Za Milanom Radoičićem kosovska policija traga od prošlog petka, nakon što ga nije pronašla u njegovom domu u Kosovskoj Mitrovici. Tom prilikom su uhapšene tri osobe osumnjičene za Ivanovićevo ubistvo.

Istog dana kada su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ivanovića predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanja novinara KRIK-a rekao da se Radoičić ne nalazi u Srbiji.

Tužilaštvo nema informacije o osumnjičenima za ubistvo
Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije danas je novinarima KRIK-a reklo da nema informacije koje bi osumnjičene povezivale sa ovim ubistvom, kao i da nije upoznato s tim kakve dokaze poseduje kosovsko tužilaštvo.  Tvrde da ne mogu da otkrivaju šta su od njih tražile kosovske kolege, međutim, ističu da su ispitivali svedoke o čijem identitetu ne mogu da govore.

„Bilo je pokušaja Radoičićevog hapšenja zato što je Priština pažljivo motrila gde se on nalazi. Oni su znali tačno u kom trenutku je prešao onaj granični prelaz. Tačno su imali dojavu da se on nalazi u Kosovskoj Mitrovici i zato su krenuli da ga uhapse. I oni tačno znaju da se on i dalje nalazi na teritoriji Kosova i Metohije“, rekao je Vučić.

Nakon predsednika oglasio se i Radoičić. On je juče negirao da ima veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

„Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa ubistvom nemam“, naveo je Radoičić u pisanom saopštenju i naveo da se neće predati kosovskim vlastima.

Prema njegovim rečima, Priština želi da ga ukloni pošto je „jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod“. On je hapšenja okarakterisao kao demonstraciju sile i pokušaj kriminalizovanja srpskog naroda na Kosovu.

Više o Milanu Radoičiću pročitajte na ovom linku

Comments are closed.