MUP: Zaplena više od pola tone marihuane u Nišu

MUP: Zaplena više od pola tone marihuane u Nišu

Zaplenjena marihuana (foto: MUP)

Policija je u Nišu zaplenila 520 kilograma marihuane i uhapsila muškarca koji je vozio kombi u kome je bila droga, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Sumnja se da je marihuana stigla sa Kosova i Metohije i da je plan bio da se prodaje u Srbiji.

Piše: Jelena Radivojević

Policajci su u Nišu zaustavili kombi koji je vozio četresetpetogodišnji muškarac i pronašli 134 paketa marihuane ukupne težine oko 520 kilograma. Veruje se da je marihuana preko Albanije stigla na Kosovo i Metohiju, odakle je dalje prebačena u Srbiju koja je bila krajnja destinacija.

Muškarac je uhapšeni i zadržan u pritvoru, a biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je da je ovo hapšenje jedan u nizu dokaza da se država ozbiljno obračunava sa narko-dilerima i da je u prethodnih godinu dana zaplenjeno osam tona narkotika i otkriveno više od 40 laboratorija u kojima se gajila marihuana. 

„Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, Srbija neće legalizovati marihuanu i iskreno se zalažem za to da se prodaja droge maloletnom licu sankcioniše i tretira kao pokušaj ubistva“, rekao je danas Vulin.

Comments are closed.