MUP: Uhapšeno devet policajaca

MUP: Uhapšeno devet policajaca

Foto: MUP

Devet policajaca uhapšeno je u Beogradu i Novom Sadu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali novac, trgovali uticajem, primili mito i ukrali novac, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Osim policajaca, uhapšeni su i penzionisani veštak saobraćajne struke i jedan građanin.

Piše: Bojana Jovanović

Policajci S.M, B.M. i M.Đ. iz Policijske stanice Zemun uhapšeni su zbog sumnje da su određene osobe proveravali kroz Jedinstveni informacioni sistem MUP-a i podatke o njima dostavljali drugim osobama.

Uhapšeni S.M. je osumnjičen i da je zajedno sa kolegom iz Policijske stanice Surčin, koji je takođe uhapšen u ovoj akciji, skrivao tridesetogodišnjeg muškarca za kojim se tragalo zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Njih dvojica osumnjičena su i da su u opticaj stavljali falsifikovane novčanice od 50 evra, ali i da su jednom građaninu pomogli da muškarca za kojim se traga prijavi na svoju adresu sa falsifikovanim dokumentima Bosne i Hercegovine. Ovaj građanin je osumnjičen za navođenje na overu neistinitog sadržaja i takođe uhapšen.

MUP navodi i da postoji sumnja da je policajac S.M. trgovao uticajem, tako što je posredovao da njegov kolega B.R. ne napiše kaznu za saobraćajni prekršaj uhapšenom građaninu. Policajac B.R. je takođe uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Policajci B.M. i M.Đ. osumnjičeni su i da su zloupotrebili službeni položaj, tako što nisu zavodili prijave građana o prevarama, već su oštećene spajali sa izvršiocima prevara, koji su im vraćali deo novca. Deo novca, kako se sumnja, davali su osumnjičenim policajcima.

Takođe, B.M. i M.Đ se terete i za primanje mita, jer se sumnja da su iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP-a štampali podatke o saobraćajnim nezgodama i za 25.000 dinara mesečno te podatke prodavali veštaku saobraćajne struke u penziji. Veštak je takođe uhapšen pod sumnjom da je davao mito.

Među uhapšenim policajcima su i dvojica iz Policijske stanice Zemun koji su osumnjičeni da su prilikom uviđaja, iz stana pokojne osobe, ukrali 88.000 dinara.

U Novom Sadu uhapšena su dva policajca zbog sumnje da su primila mito. Oni se terete da su od osobe koja je napravila saobraćajni prekršaj tražili i dobili 10.000 dinara kako ne bi pokrenuli postupak. Prilikom hapšenja, kod policajaca je nađen novac koji su, kako se sumnja, uzeli od osobe koja je napravila prekršaj.

Pročitajte: Rezultat policijske akcije: Dve trećine uhapšenih pušteno na slobodu

Comments are closed.