MUP: Uhapšeno 97 osoba zbog 300 krađa i razbojništava

MUP: Uhapšeno 97 osoba zbog 300 krađa i razbojništava

Policija je u više akcija širom Srbije prethodnih dana uhapsila 97 osoba zbog sumnje da su izvršile više od 300 krađa i razbojništava, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Jelena Radivojević

U saopštenju se navodi da je policija, između ostalog, zaplenila četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, nekoliko mobilnih telefona, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja koji su ukradeni iz kuća i stanova.

Policija je u Boru uhapsila dve osobe zbog sumnje da su iz rudnika bakra u Majdanpeku ukrali tri elektro-magneta i time oštetili rudnik za oko 77 hiljada evra.

U saopštenju se navodi da je u Smederevu uhapšena četvoročlana grupa u kojoj su tri maloletnika zbog sumnje da su počinili 26 krađa i tako naneli štetu od oko milion i po dinara. Prilikom pretresa policija je kod njih pronašla dva kompjutera, parfem i pet flaša alkoholnih pića.

Osim ove grupe, na području Smedereva uhapšena je i osoba koja se sumnjiči da je iz diskonta pića u Velikoj Plani ukrala više boca alkoholnog pića nakon čega je u objektu namerno izazvala požar i nanela štetu od oko 30.000 dinara. Ovaj mladić osumnjičen je i da je iz jedne trafike takođe ukrao razna pića, navodi se u saopštenju.

Policija iz Novog Pazara uhapsila je osobu koju sumnjiči da je u prethodna dva meseca iz sela na području Tutina i Novog Pazara ukrala kosačicu, motornu tersteru za sečenje asfalta, tri mobilna telefona i kravu.

Tokom akcija uhapšen je i tridesetsedmogodišnji muškarac koji je bio na poternici zbog sumnje da je krajem oktobra i početkom novembra ove godine ukrao dva kontejnera. Osumnjičeni je angažovao šlep službu i kontejnere odvezao na Staro sajmište u Beogradu gde ih je prodao. Kontejneri su pronađeni i vraćeni oštećenima, piše u saopštenju.

MUP navodi da su uhapšene osobe privedene nadležnim tužilaštvima, a samo jednoj je određeno zadržavanje od 48 sati.

U sklopu akcije, osim hapšenja, policija je podnela i 48 krivičnih prijava zbog istih krivičnih dela, piše u saopštenju.

Comments are closed.