MUP: Uhapšeno 67 osoba u akcijama policije

MUP: Uhapšeno 67 osoba u akcijama policije

????????????????????????????????????

Policija je u nekoliko akcija u Srbiji uhapsila 67 osoba, a protiv još 129 podnela krivične prijave zbog različitih krivičnih dela, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

U više policijskih akcija zaplenjeno je oko 83 kilograma droge od čega je 82,8 kilograma marihuane, nekoliko desetina grama kokaina i heroina, nešto više od 100 grama amfetamina i 179 tableta ekstazija.

Zbog posedovanja narkotika uhapšeno je 25 osoba, a policija je otkrila dve laboratorije za uzgoj marihuane – u Beogradu i Somboru.

U policijskim akcijama oduzeto je i 13 pušaka, 10 pištolja i 287 komada municije. Zbog nedozvoljenog nošenja ili posedovanja oružja uhapšeno je osam osoba.

Prilikom pretresa automobila „audi a4“ kod naplatne rampe „Vrčin“ policija je uhapsila dve osobe kod kojih je pronašla oko 24 kilograma marihuane.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a akcije su usmerene, između ostalog, na suzbijanje prodaje droge u blizini škola i školskim dvorištima.

U blizini osnovne škole u Jagodini policija je uhapsila mladića kod koga je u „BMW“-u pronašla oko 24 grama marihuane, a pretresom njegovog stana nađeno je još nekoliko grama ovog narkotika, kao i 16 grama heroina.

Kod dvojice osumnjičenih da su prodavali drogu u blizini srednje škole u Velikoj Plani policija je pronašla gotovo 100 grama amfetamina i 100 tableta ekstazija.

U akcijama su uhapšeni i osumnjičeni za krađe, prebijanje, nedozvoljene polne radnje, kao i jedna osoba zbog sumnje da je krijumčarila migranta. U njegovom stanu pronađena su četiri migranta, od kojih je jedan imao manju količinu marihuane pa je policija i protiv njega podnela krvičnu prijavu.

Kako se navodi u saopštenju policije jedan mladić je uhapšen jer se sumnja da je izvršio 119 krivičnih dela – krađa i falsifikovanja isprava. Sumnjiči se da je krao registarske tablice sa različitih automobila i stavljao ih na vozila koja je pozajmljivao od poznanika. Zatim bi na benzinskim pumpama u Beogradu sipao gorivo u automobile i kanistre, a potom odlazio bez plaćanja.

Policija je uhapsila i dvojicu osumnjičenih za krađu u Užicu. Oni su, kako se sumnja, u kafani jednog od uhapšenih u piće gosta za koga su znali da je taj dan podigao kredit stavili nekoliko tableta bensedina. Nakon što je gost zaspao, osumnjičeni su mu uzeli novac, navodi policija.

Comments are closed.