MUP: Uhapšeno 45 osoba zbog droge i oružja

MUP: Uhapšeno 45 osoba zbog droge i oružja

Foto: MUP

Policija je uhapsila 45 osoba u više akcija u prethodnih nekoliko dana zbog sumnje da su proizvodile i prodavale drogu i nedozvoljeno posedovale i nosile oružje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Milica Vojinović

U akcijama hapšenja zaplenjeno je nešto više od 23 kilograma marihuane, 64 tablete ekstazija, 262 grama amfetamina, kao i manje količine kokaina i heroina.

Zaplenjene su i 24 puške, 26 pištolja, dva i po kilograma eksploziva i više od 3.200 komada municije, saopštio je MUP.

U Kragujevcu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je proizvodio i prodavao marihuanu, a pretresom njegovog stana pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane i u njoj 38 biljaka.

Jedan muškarac uhapšen je u Beogradu takođe zbog proizvodnje marihuane i ulja kanabisa. Prilikom pretresa njegovog stana pronađena je laboratorija za proizvodnju ovog ulja.

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su prodavale heroin. Tada je policija uhapsila i tridesetsedmogodišnju ženu kod koje je pronađen droga, a sumnja se da je ona prethodno kupila heroin od osumnjičenih.

Policija je uhapsila muškarca u Pančevu i kod njega pronašla automatsku pušku „sten MK II 1943“ i više od 180 metaka, dok su kod uhapšenog muškarca u Kragujevcu pronađene tri puške, ručno pravljeni prigušivač i više od 500 komada municije, piše u saopštenju MUP-a.

Comments are closed.