MUP: Uhapšeno 16 carinika

MUP: Uhapšeno 16 carinika

Foto: MUP

Policija je danas uhapsila šesnaest carinika zbog sumnje da su malverzacijama sa akciznom robom oštetili državni budžet za više od 11,5 miliona evra.

Piše: Nataša Marković

Zaposleni u Upravi carine sumnjiče se da su od oktobra 2015. do septembra 2016. godine uvezenu robu „fiktivno“ razduživali za navodne potrebe ambasada i međunarodnih organizacija.

Reč je o cigaretama uvezenim iz inostranstva, ali i parfemima i drugoj robi koju su kasnije prodavali na crnom tržištu, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Carinici su uz pomoć nepotpune i falsifikovane dokumentacije omogućili oslobađanje plaćanja carine, poreza na dodatnu vrednost i drugih obaveza kompanija prema državi. Sumnja se da su na ovaj način oštetili državni budžet za 11,5 miliona evra.

Osim carinika, uhapšena je i bivša direktorka firme „Koko shoping“. Ovoj kompaniji omogućeno je, kako se navodi u saopštenju, da utaji više od 1,5 miliona evra poreza.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je da je ovom akcijom MUP ponovo pokazao odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala.

Pročitajte: Godinu dana od „Skenera“ – samo jedna presuda

 

1 Comment

  1. Boban kaže:

    Želim da vidim hapšenja ljudi na visokim pozicijama, ovo je sve sića.