MUP: Uhapšeni osumnjičeni da su iz zolje gađali restoran u Rakovici

MUP: Uhapšeni osumnjičeni da su iz zolje gađali restoran u Rakovici

Zaplenjeni pištolji (foto: MUP)

Policija je uhapsila dva muškarca koji se sumnjiče da su sredinom januara ove godine rano ujutru raketom iz zolje gađali restoran „Ćošak“ u Rakovici, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Jelena Radivojević

Policija sumnjiči tridesetogodišnjeg muškarca da je 16. januara ispalio raketu iz zolje na restoran „Ćošak“ u beogradskoj opštini Rakovica, a sumnjaju i da je sa njim tada bio drugi uhapšeni.

Prilikom pretresa njihovih stanova zaplenjena su tri pištolja, municija, manja količine kokaina, vagica za precizno merenje i drobilica za usitnjavanje droge, piše u saopštenju MUP-a.

Prethodne nedelje uhapšen je mladić zbog sumnje da je krajem januara u ranim jutarnjim časovima bacio bombu na kafić „Pržionica“ na Dorćolu.

Ova dva bombaška napada jedni su od nekoliko napada na restorane i kafiće u Beogradu koji su obeležili kraj 2020. i početak ove godine. Na različite ugostiteljske objekte su u roku od mesec dana osim pucanja iz zolje, bačene i bombe i molotovljev koktel.

Svi napadi izvršeni su tako da nije bilo žrtava, već je samo napravljena materijalna šteta. Policija i tužilaštvo se nisu oglašavali o motivima, a sagovornici KRIK-a koji je ukazao na ove slučajeve krajem januara upozorili su da postoji mogućnost da se radi o naplati duga ili pritisku na vlasnike lokala da prodaju poslove.

Detaljnije o napadima čitajte ovde.

Comments are closed.